Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le punem peste albusuri, adaugam laptele si incorporam cu ajutorul unei spatule, faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o...
      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce a crescut, peste maia se adauga faina, oul si zaharul. Se adauga laptele in timp ce framantam, putin...
      Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul. Impartim...
        Pentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare.         Separat, taiem carnatul, sunca si ceapa.         Intr-o...
 Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la 180 de grade...
Pentru inceput, separam galbenusurile de albus. Mixam untul cu zaharul si galbenusurile.Adaugam cacaua si romul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Amestecam cele doua compozitii si, cu ajutorul unei spatule, incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Tapetam o forma...
Cozonac cu rahat
In Dulciuri la 16 Feb 2017
Cozonac cu rahat
      Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem mirodenile, maiaua si amestecam usor. In timp ce framantam, adaugam laptele...
Prajitura cu prune si bezea
In la 16 Feb 2017
Prajitura cu prune si bezea
     Spalam prunele si le scoatem samburii. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zahar, incorporam uleiul ca la maioneza si la sfarsit, adaugam laptele. Amestecam cele doua compozitii si incorporam faina...
       Pentru inceput, intr-un castron, facem maiaua din drojdiuta, lapte cald si zaharul vanilat. O lasam deoparte cateva minute. Separat, intr-un castron, punem faina, oul, zaharul si untul. Cand este gata maiaua, o punem peste faina si framantam un aluat omogen....
       Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza. Turnam galbenusurile peste compozitia de albusuri si le...
       Macinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga faina.        Framantam bine un aluat moale si elastic. Impartim...
Covrigi cu sare
In la 21 Noi 2016
Covrigi cu sare
       Intr-o cana, punem drojdia, sarea, zaharul si laptele. Lasam 10 minute deoparte. Punem intr-un castron faina si adaugam maiaua, uleiul si framantam un aluat. Se lasa 15 minute la caldura ca sa creasca.        Aluatul crescut il...
      Curatam varza de frunzele care nu sunt bune si o spalam bine.Intr-o oala mai mare punem apa la fiert impreuna cu boabele de piper,sarea mare si crengutele de cimbru.Cand apa da in clocot adaugam otetul si varza cu cotorul in sus pe care in prealabil l-am scobit....
Dulceata de piersici
In la 23 Sep 2016
Dulceata de piersici
      Am spalat piersicile foarte bine dupa ce le-am tinut 30 de minute in apa,am indepartat puful de pe ele cu ajutorul unui prosop mai aspru.Am taiat piersicile si am scos samburii.Intr-un vas am adaugat piersicile taiate felii mai mari si am presarat zaharul peste...
      Castraveti se spala in mai multe ape si se taie la capete. Ceapa si morcovii dupa ce sunt curatate se taie rondele, hreanul se taie feliute sau fasii subtiri, usturoiul il curatam si-l lasam intreg sau daca este prea mare il taiem in doua....
Desert Roxy
In Dulciuri la 5 Iul 2016
Desert Roxy
       Din fiecare felie de paine, cu ajutorul unui pahar am decupat cate doua cercuri. Au iesit 24 de cercuri.Pe 12 cercuri am pus cate o lingurita de nutela si am pus capac alt cerc de paine. Intr-un castron separat am batut ouale bine....
Salata Domnitei
In Salate la 5 Iul 2016
Salata Domnitei
Fasolea am spalat-o bine si am pus-o in oala cu presiune la fiert timp de 30 de minute. Separat pieptul de pui l-am pus la fiert in apa cu o lingurita de delikat. Ceapa am taiat-o marunt de tot. Cand s-a fiert fasolea am strecurat-o bine de zeama si am asezat-o intr-un bol. Pieptul de pui l-am...
Gem de capsuni
In la 31 Mai 2016
Gem de capsuni
     Pentru inceput spalam bine capsunile,le rupem coditele si le taiem pe jumatate sau in patru daca fructu este mai mare.Le-am asezat intr-un vas si am presarat zaharul deasupra.Le-am lasat la frigider pana a doua zi.      A doua zi am scos vasul din...
            Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu...
       Fructele le curatam si le taiem feliute potrivite.Ouale le batem bine impreuna cu zaharul.Adaugam laptele caldut amestecat cu uleiul.Se adauga faina,praful de copt si zaharul vanilat.Se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele....
Chec cu nesquik
In Mancare copii la 19 Mai 2016
Chec cu nesquik
     Separam albusurile de galbenusi si le mixam bine cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le punem peste albusuri, adaugam laptele si incorporam cu ajutorul unei spatule  faina amestecata cu praful de copt....
Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet. Se...
       Spanacul il spalam bine in mai multe ape si-l punem la fiert in apa cu sare.Cand a fiert il lasam la scurs si-l tocam marunt.Cascavalul il da-m prin razatoarea cu ochiuri mari.Ceapa o tocam cubulete.Chiflele le taiem cubulete potrivite....
       Toate ingredientele le-am taiat cubulete. Ouale le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete. Am amestecat toate ingredientele intr-un castron.        Intr-un vas de yena am asezat bucatele rupte din feliile de paine....
Lasagna cu piept de pui
In la 20 Mar 2016
Lasagna cu piept de pui
Se prepara sosul de carne: Se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga si pieptul de pui pe care l-am fiert si tocat marunt, rosiile taiate marunt, vinul si doua linguri de ulei. Se fierb la foc mic 45 de minute pana ce sosul scade...
Cozonac pufos cu mac
In Dulciuri la 16 Mar 2016
Cozonac pufos cu mac
       Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si drojdiuta. Turnam intr-un bol laptele,1 ou,150 gr zahar, praful de sare,coaja rasa de portocala si lamaie si uleiul si omogenizam bine ingredientele. Adaugam drojdiuta si faina si framantam...
        Cotletul de porc l-am condimentat pe ambele parti si l-am asezat intr-un vas de yena.Am pus peste carne vinul si uleiul de masline si am dat vasul la cuptor la temperatura de 200 grade pana s-a rumeni carnea....
Am curatat bananele si kiwi si le-am taiat feliute. Din cantitatea scrisa am preparat trei portii delicioase. Pentru fiecare portie am folosit 4 bucati de kiwi,1 banana,1 lg de miere si 150 gr de iaurt grecesc.        Fiecare portie am pus-o intr-un recipient...
       Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.        Lasam aluatul sa creasca la...
      Intr-o cratita inalta si incapatoare se pun la fiert 4 litri de apa in care adaugam 2-3 lg de sare.Adaugam piperul,foile de dafin, 3-4 catei de usturoi si slanina.       Fierbeti 40 de minute si verificati cu furculita, daca furculita...
Afisate 31 - 60 din 444 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking