Anghinare cu sos de iaurt si usturoi

Postat de Brindusa in Aperitive / Garnituri
24 Mar 2012 | 14489 vizualizari
Anghinare cu sos de iaurt si usturoi

Este pentru prima oara cand mananc anghinare. Am gasit-o la noi intr-o piata si m-am gandit ca e musai sa incerc si eu, ca prea o lauda toata lumea. Am cautat pe internet sa vad cum se pregateste si se mananca. Am inteles ca ar fi trebuit sa fie putin amaruie, dar a mea nu a fost deloc asa. In principiu se mananca numai foile din mijloc, care sunt mai fragede, dar eu le-am incercat si pe celelalte. Asta pentru ca la cat de mult am dat pe bucata, nu m-am indurat sa arunc mai nimic :)))

Ingrediente

  • 3 bucati anghinare

Pentru sosul 1

  • 200 ml iaurt foarte gras
  • 4 catei de usturoi, taiati marunt
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita ceapa verde tocata marunt
  • sare dupa gust

Pentru sosul 2

  • 1 avocado copt
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri masline fara samburi
  • 3 rosii taiate cuburi mici
  • 1 ceapa verde

Mod de preparare

  •  Mai intai se pregateste anghinarea. Pentru aceasta i se taie coada (daca are), apoi petalele mai mici chiar de langa coada (cam 3 randuri de petale), apoi 2-3 cm din varf. Se spala bine sub jet de apa
  •  Anghinarea se pune in apa cat sa le acopere, impreuna cu o felie de lamaie, 2 catei de usturoi si o foaie de dafin. Se fierbe aproximativ 20 de minute, pana ce petalele se desprind foarte usor.
  • In timp ce anghinarea se fierbe, se pregatesc sosurile. Pentru sosul 1 se pun intr-un blender iaurt,usturoi, menta si se amesteca bine. Se adauga ceapa si sare dupa gust si se amesteca
  • Pentru sosul 2: Se taie avocado si se pune intr-un blender impreuna cu usturoiul, ceapa si maslinele. Amesteca bine. Adauga rosiile cuburi si amesteca.
  • Anghinarea fiarta se scurge bine si se poate manca rece sau calda. Pentru aceasta se ia o petala, se baga in sos, apoi se baga in gura si cu dintii se razuieste partea interioara care e moale. Partea exterioara a petalelor este fibroasa si tare, asa ca nu se mananca.
  • Dupa ce ai terminat toate petalele (cele din mijloc sunt mai fragede), va ramane inima anghinarei. Aceasta are un capacel ca o membrana. care e amar, asa ca trebuie indepartat cu un cutit. Inima e moale si putin fainoasa si se mananca cu totul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu sos de iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

Postat de panacris

Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

Pentru cuș-cuș: Se pune apa la fiert, după ce a început să bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și se oprește focul. Se acoperă și...

Citeste continuarea

Placinta cu branza si legume

Postat de sufletista

Placinta cu branza si legume

Aluat- intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2012, 22:07
pare gustos
la 24.03.2012, 22:22
faine arata
la 24.03.2012, 23:28
la 25.03.2012, 09:13
cred ca-i buna!!!!
la 25.03.2012, 11:38
ceaiul de anghinare e amar tare dar anghinarea preparata cred ca e buna

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking