Basmati cu sos de ceapa caramelizata si file de macrou in crusta de malai

Postat de merisor67 in Peste
6 Feb 2014 | 3962 vizualizari
Basmati cu sos de ceapa caramelizata si file de macrou in crusta de malai

Azi am pus multicookerul in functiune ca s-a odihnit destul. Orezul l-am preparat la multicooker, iar restul pe aragaz.

Ingrediente

Pentru prepararea orezului:

  • 250 gr orez Basmati
  • 600 ml supa de pui
  • 2 foi de dafin
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita piper

Pentru prepararea sosului de ceapa:

  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • 50 ml otet de vin
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita oregano
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingura zahar

Pentru prepararea fileului de macrou:

  • 8 bucati file de macrou
  • 150 ml ulei
  • 150 gr malai
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • condimente Spicy & Hot
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Pentru prepararea orezului eu am avut supa de pui preparata cu o zi inainte.

Punem supa de pui in vasul multicookerului si lasam 5 minute pe programul FRY pentru a atinge punctul de fierbere.

Intre timp sapalam orezul, il scurgem si il adaugam in supa impreuna cu foile de dafin si condimentele.

Inchidem capacul aparatului si setam programul RICE, dar nu lasam decat 30 de minute.

Pentru prepararea sosului de ceapa: amestecam condimentele cu otetul si le lasam 10-15 minute la macerat.

Punem uleiul intr-un vas antiaderent la incins la foc mediu, tocam ceapa solzisori si o adaugam peste ulei.

Mestecam in ea din cand in cand sa nu se arda si presaram putina sare.

Cand ceapa devine translucida adaugam zaharul si amestecam energic sa se topeasca si sa patrunda gustul uniform in ceapa, apoi adaugam treptat otetul cu condimentele si mai lasam pe foc 3-4 minute mestecand continuu.

Pentru prepararea fileului de macrou: spalam si scurgem bine bucatile de peste apoi le stropim cu zeama de lamaie  si presaram sare si condimente.

Lasam pestele asa condimentat, 20-30 de minute la rece, dupa care trecem  bucatile prin faina amestecata cu malai si le prajim in ulei incins pe ambele parti pana se formeaza o crusta frumos colorata si usor crocanta.

Asezam pe platou orezul, punem sosul de ceapa deasupra si pestele alaturi.

Noi am servit cu graunti de usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Basmati cu sos de ceapa caramelizata si file de macrou in crusta de malai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Plachie de peste

Postat de rocsi_1612

Plachie de peste

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati si-l condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Rosiile le coacem intr-o tigaie grill si...

Citeste continuarea

Cod la cuptor si gratin de legume

Postat de comanligia

Cod la cuptor si gratin de legume

Pestele l-am spalat,l-am asezat intr-o tava si l-am condimentat cu toate ingredientele,am stropit cu  ulei de masline.Am dat tava la cuptor si dupa putin timp am pus peste ceapa taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2014, 19:02
vin si eu la masa tare bine arata!
la 06.02.2014, 19:04
Merisooor,ce garnitura buna ai facut la peste!
la 06.02.2014, 19:04
Sa vii, Deyutzky, dar sa aduci si cupcakes
la 06.02.2014, 19:06
tare bun
la 06.02.2014, 19:06
Buni, tare mult ne-a placut si noua!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking