Ingrediente
Blat
- 6 oua
- 200 g zahar
- 50 ml ulei
- 50 ml apa
- 200 g faina
- 1 lingura cacao
- 1/2 praf de copt cu sofran
Crema
- 2 oua
- 200 g zahar
- 50 g cacao
- 125 g margarina rama
- 1 cutie mascarpone ( 250 g)
Sirop
- 500 ml apa
- 150 g zahar
- 1 fiola esenta rom
- 1 lingura coniac
Glazura
- 150 g ciocolata de menaj
- 200 ml smantana pentru frisca
Decor
Mod de preparare
Blat:
Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine ,pana devin spumoase,se adauga uleiul si apa.Faina se anmesteca cu cacaoa si praful de copt si se amesteca cu galbenusurile incorporandu-se bine,la final se adauga albusurile si se amesteca usor pana se omogenizeaza totul.Intr-o tava (25/35) se imbraca cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul preancalzit ,cca 30-35 min,pana trece testul scobitorii.Se lasa la racit.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun la fiert,cand incepe sa coloteasca se ia dupa foc se adauga esenta de rom si coniacul,se lasa la racit.
Crema:
Zaharul cu ouale si cacaoa se omogenizeaza si se pun pe baie de abur pana se ingroasa.Separat margarina se freaca bine.Cand s-a ingrosat crema o luam de pe foc si o lasam cca 15 min sa se raceasca,apoi luam putin cate putin si punem peste margarina amestecand bine,repetam procedeul pana terminam crema fiarta,la final incorporam si mascarpone si omogenizam.Dam la rece cca 1 ora.
Glazura:
Ciocolata maruntita impreuna cu smantana de frisca pe baie de abur pana se topeste ciocolata,sa nu fiarba.
Asamblare:
Se taie blatul racit in doua,se siropeaza se pune crema la mijloc.Se taie in bucati potrivite si apoi se glazureaza fiecare bucata in parte.Se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boema cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|