Budinca de cartofi, bacon si mozzarella

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
11 Apr 2014 | 13004 vizualizari
Budinca de cartofi, bacon si mozzarella

Am pregatit budinca de cartofi pentru o masa de seara. Pentru a mai reduce putin din timpul de preparare, am fiert intai rondelele de cartofi si abia pe urma am pus budinca la cuptor.

Ingrediente

  •  4 cartofi
  • 2 oua
  • 250 g mozzarella Delaco
  • 100 g cubulete de bacon
  • 3 fire de usturoi verde
  • sare
  • chilli

Mod de preparare

Am pregatit toate ingredientele pentru budinca: am curatat cartofii si i-am taiat rondele, dupa care i-am pus la fiert.

Usturoiul verde curatat si spalat l-am taiat marunt, mozzarella am taiat-o rondele, iar ouale le-am batut intr-un castronel.

Dupa ce au fiert cartofii (fiind taiati rondele au fiert foarte repede) i-am scurs de apa si i-am lasat putin la racit, pentru a putea asambla budinca.

Am folosit o forma cu pereti detasabili cu diametrul de 12 cm si vreo 6 forme de briose, pentru a pregati si cateva budincute, pentru copiii ce se invart prin preajma. 

Am uns forma cu putin unt, dupa care am asezat un strat de rondele de cartofi, fasii de mozzarella si usturoi tocat.

Am adaugat cubulete de bacon si am presarat sare si putin chilli deasupra. Am mai adaugat si putin usturoi.

Am asezat inca un strat de rondele de cartofi, am pus ou batut din belsug, pentru a patrunde printre straturi, am mai adaugat un praf de sare si am pus formele la cuptor. 

Cand am considerat ca sunt aproape gata, am pus mozzarella deasupra si am mai lasat budincile la cuptor pana s-a format o crusta rumen-aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi, bacon si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Placinta creata cu branza sarata

Postat de merisor67

Placinta creata cu branza sarata

Dăm brânzeturile sărate pe răzătoare, sau le strivim cu furculița, apoi le amestecăm cu brânza proaspătă de vaci. Adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția....

Citeste continuarea

Briose cu branza topita si cabanos

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu branza topita si cabanos

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cabanosul se taie feliute si se prajeste. Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, branza topita taiata in patratele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2014, 09:25
la 11.04.2014, 09:31
bine arata
la 11.04.2014, 09:33
este buna recomandarea cu fiertul partial in prealabil. am preparat cartofi gratinati alaltaieri si n-am avut in casa decat rosii. m-am umplut de nervi ca nu se mai faceau. trebuia sa le pun in prima faza capacul macar, sa se patrunda si apoi sa-i rumenesc.

de aceea eu, mai bine plictisesc cu tot felul de explicatii. cine vrea le citeste, cine nu are timp poate sa le omita. ar fi trebuit sa stiu din experienta dar eu daca prepar pt prima oara ceva, ma cam iau dupa reteta preluata. la unele indraznesc sa schimb dar alaltaieri ma grabeam rau
la 11.04.2014, 09:36
Foarte buna!
la 11.04.2014, 09:51
hhhmmmmm... delicioasa si arata super !!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking