Budinca de cartofi, bacon si mozzarella

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
11 Apr 2014 | 11596 vizualizari
Budinca de cartofi, bacon si mozzarella

Am pregatit budinca de cartofi pentru o masa de seara. Pentru a mai reduce putin din timpul de preparare, am fiert intai rondelele de cartofi si abia pe urma am pus budinca la cuptor.

Ingrediente

  •  4 cartofi
  • 2 oua
  • 250 g mozzarella Delaco
  • 100 g cubulete de bacon
  • 3 fire de usturoi verde
  • sare
  • chilli

Mod de preparare

Am pregatit toate ingredientele pentru budinca: am curatat cartofii si i-am taiat rondele, dupa care i-am pus la fiert.

Usturoiul verde curatat si spalat l-am taiat marunt, mozzarella am taiat-o rondele, iar ouale le-am batut intr-un castronel.

Dupa ce au fiert cartofii (fiind taiati rondele au fiert foarte repede) i-am scurs de apa si i-am lasat putin la racit, pentru a putea asambla budinca.

Am folosit o forma cu pereti detasabili cu diametrul de 12 cm si vreo 6 forme de briose, pentru a pregati si cateva budincute, pentru copiii ce se invart prin preajma. 

Am uns forma cu putin unt, dupa care am asezat un strat de rondele de cartofi, fasii de mozzarella si usturoi tocat.

Am adaugat cubulete de bacon si am presarat sare si putin chilli deasupra. Am mai adaugat si putin usturoi.

Am asezat inca un strat de rondele de cartofi, am pus ou batut din belsug, pentru a patrunde printre straturi, am mai adaugat un praf de sare si am pus formele la cuptor. 

Cand am considerat ca sunt aproape gata, am pus mozzarella deasupra si am mai lasat budincile la cuptor pana s-a format o crusta rumen-aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi, bacon si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Postat de katty

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul...

Citeste continuarea

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Postat de rocsi_1612

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2014, 09:25
la 11.04.2014, 09:31
bine arata
la 11.04.2014, 09:33
este buna recomandarea cu fiertul partial in prealabil. am preparat cartofi gratinati alaltaieri si n-am avut in casa decat rosii. m-am umplut de nervi ca nu se mai faceau. trebuia sa le pun in prima faza capacul macar, sa se patrunda si apoi sa-i rumenesc.

de aceea eu, mai bine plictisesc cu tot felul de explicatii. cine vrea le citeste, cine nu are timp poate sa le omita. ar fi trebuit sa stiu din experienta dar eu daca prepar pt prima oara ceva, ma cam iau dupa reteta preluata. la unele indraznesc sa schimb dar alaltaieri ma grabeam rau
la 11.04.2014, 09:36
Foarte buna!
la 11.04.2014, 09:51
hhhmmmmm... delicioasa si arata super !!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking