Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi

Postat de panacris in Mancaruri de post
7 Sep 2012 | 5804 vizualizari
Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi

O garnitura delicioasa, iar in zielele de post, pot inlocui masa de pranz!

Ingrediente

  • cartofi rosii de Covasna 2000 g,
  • ulei de malsine 100 ml,
  • vin alb demisec cca. 250 ml,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • usturoi 4-5 catei,
  • rozmarin, busuioc, cimbru, oregano, lamaita, maghiran

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, (eu am probat noua achizitie, tava cu strat de ceramica;) ), se stropesc cu ulei, se presara mirodeniile si sarea, si se introduc in cuptorul preincins, la cca. 180 grade neacoperit, cca. 15 minute. Dupa ce s-au rumenit, se adauga vinul, se acopera si se mai lasa la cuptor ptr inca cca 15 minute la 150 grade. Usturoiul curatat se adauga, intreg la final, dupa ce s-au gatit cartofii.

Se consuma ca atare cu salata de sezon, sau ca si garnitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume la cuptor

Postat de Bucataras

Legume la cuptor

Pune cuptorul la incalzit la 200 grade. Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de...

Citeste continuarea

Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de rocsi_1612

Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciolanul il parliti de flacara aragazului, apoi il spalati. Il taiati bucati mai mari. Intr-un bol amestecati pasata, crema de otet balsamic, sare, piper, boia iute si dulce, ierburile aromatice,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2012, 16:18
buni
la 07.09.2012, 16:19
la 07.09.2012, 16:23
Buni, buni!
la 07.09.2012, 16:28
...le simt gustul...mmm...bun
la 07.09.2012, 16:30
delicios

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking