Chftelute de vita cu sos rosu

Postat de mirciss25 in Vita
8 Noi 2014 | 3936 vizualizari
Chftelute de vita cu sos rosu

Nu stiu cum sa le numesc altfel decat chiftelute, dar ele sunt sub forma sferica. Cand eram mai tanar, mama facea ceva asemanator dar din carne de porc iar legumele le baga in carne. M-am decis sa le fac din vita si legumele sa le pun in sos. Sunt de parere ca in felul acesta poti simti gustul carnii.

Ingrediente

  •  500g carne vita tocata
  •  1 ceapa mare
  •  1 ardei capia/gras rosu
  •  1 cotor de telina
  •  600g rosii tocate in suc de rosii
  •  2 lingurite boia ardei dulce
  •  sare si piper
  •  1 mana buna de busuioc
  •  1 mana patrunjel

Mod de preparare

Prima data framanati carnea cu un strop de ulei de masline dupa care formati bile de marimea unei mingi de ping-pong sau un pic mai mari. Le veti praji intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pana sunt rumene, aproximativ 5-10 minute.

Nu va faceti probleme daca nu sunt patrunse, se vor fierbe dupa aceea in sosul de rosii. Scoateti chiftelutele pe o farfurie, mai adaugati 2 linguri de ulei si caliti ceapa si ardeiul tocate cubulete mici, timp de 8-10 minute. Intre timp puneti rosiile si busuiocul intr-un blender si maruntiti pana totul devine un suc!

Cand ceapa si ardeiul s-au calit, adaugati chiftelutele, sucul de rosii, condimentele si fierbeti totul la foc mic timp de 45 de minute, amestecand ocazional! Cand este gata adaugati patrunjelul si amestecati iarasi. Ca garnitura puteti sa faceti piure de cartofi, sau orez simplu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chftelute de vita cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cina de duminica -costita de vitel

Postat de mihaelar63

Cina de duminica -costita de vitel

Costitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite . Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute . Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui  baza unei supe /...

Citeste continuarea

Friptura de vitel la cuptor

Postat de oanapl

Friptura de vitel la cuptor

Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2014, 10:01
gustos!
la 08.11.2014, 10:34
Bune!
la 08.11.2014, 10:39
Ce bunatate!
la 08.11.2014, 13:21
la 08.11.2014, 19:44

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking