Chiftele din carne cu naut in sos de spanac

Postat de Valclaudia in Mancaruri cu carne
16 Iun 2014 | 5191 vizualizari
Chiftele din carne cu naut in sos de spanac

Ingrediente

Chiftele:

  • pasta de naut preparata in casa , cca 500 gr. (o conserva de naut, 3 linguri de ulei, 2 morcovi fierti, sare piper dupa gust, marar verde tocat)
  • 600 gr. carne tocata de porc
  • sare,piper dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri de gris
  • 4-5 linguri de pesmet
  • 2 oua

Sos de spanac:

  • cca 500 gr. spanac proaspat
  • 3 linguri de ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 linguri de faina
  • cca 100 ml lapte rece
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi granulat daca mai este nevoie

Mod de preparare

Pasta de naut preparata in casa: scurgem nautul din conserva, boabele le punem in  robot impreuna cu morcovii fierti, uleiul, sare si piper dupa gust si mararul verde. Le mixam cateva secunde si obtinem o pasta gustoasa.

Punem carnea tocata intr-un castron, 2 oua, pasta de naut,sare si piper dupa gust,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,patrunjelul verde si 3 linguri de gris. Amestecam ingredientele, modelam chiftelutele dupa marimea dorita si le trecem prin pesmet, apoi le asezam in tava pe hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute pana se rumenesc chiftelutele. La jumatatea timpului scoatem tava din cuptor si intoarcem chiftelele pe partea cealalta pentru a se rumeni uniform.

Sosul de spanac se prepara astfel:

-curatam spanacul, indepartand coditele si eventualele impuritati,apoi il spalam in mai multe ape;

-oparim spanacul in apa cu sare, apoi il scurgem si il trecem prin robot sa obtinem o pasta fina;

-ceapa se curata si se spala sub jet de apa, apoi se toaca marunt si se caleste impreuna cu usturoiul taiat bucati cca 5 minute la foc potrivit;

-adaugam spanacul maruntit, sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba la foc redus;

-din lapte rece si faina obtinem un amestec pe care-l turnam peste spanac si amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase;

-fierbem amestecul cca 10 minute sa se ingroase sosul de spanac, gustam sosul si la nevoie mai adaugam usturoi granulat;

Stingem focul si servim chiftelultele cu sos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne cu naut in sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de orez cu piept de pui

Postat de AdrianUdrea

Chiftele de orez cu piept de pui

Incepem prin a toca marunt carnea de pui și a o amesteca cu orezul preparat cu legume, anterior. Apoi adaugam 2 oua mari si omogenizam bine amestecul de ingrediente. Punem pesmetul intr-un...

Citeste continuarea

Clatite la cuptor cu carne si ciuperci

Postat de merisor67

Clatite la cuptor cu carne si ciuperci

Pentru clatite: am frecat oul cu sare, am adaugat laptele rece, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am inceput sa prepar clatitele intr-o tigaie cu diametrul de 22 cm,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2014, 16:39
Foarte bune chiftele!
la 16.06.2014, 16:41
Arata tare bine!
la 16.06.2014, 16:44
la 16.06.2014, 16:55
la 16.06.2014, 16:59
Ce bune trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking