Ingrediente
- burta de vita proaspata curata 1000 g,
- rasol de vita 300 g,
- apa,
- sare iodata,
- foi de dafin,
- piper boabe,
- usturoi 3-4 catei,
- morcovi 1 bucata mare,
- ceapa 1 bucata,
- telina cca 100 g,
- gogosar acri 2-3 jumatati,
- smantana grasime 12% 500g,
- galbenus de ou 5 bucati.
Mod de preparare
Burta se curata, se spala cu apa rece si se pune la fiert intreaga, in apa rece, alaturi de rasol, morcov, ceapa, telina, foi de dafin, piperul boabe siputina sare in oala minune, cca. 75 de minute de ca primul fluierat al Kuktei. Se raceste oala, sub jet de apa rece, se scoate capacul, dupa ce nu mai iese abur deloc.
Se scoate burta, se taie fasii, la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol, apoi se pune in alt vas, peste care se strecoara zeama ramasa. Intre timp se taie gogosarul bucatele, morcovul fiert rondele, se adauga la ciorba de burta, lasandu-se sa mai fiarba cca. 10 minute. Smantana se bate energic cu galbenusurile de ou, adaugandu-se in ciorba de burta la finalul fierberii, amestecandu-se continuu ptr a nu se "imbranzi" ( nu am gasit alt termen :D) oul.
Ciorba de burta se serveste fierbinte cu adaos de otet, leustean, ardei iute si usturoi dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|