Ingrediente
- cca 1,500 burta de vita(daca e posibil sa fie si cu muchie din aia carnoasa)
- cca 1,500 oase de manzat cu maduva si zgarciuri
- 2-3 oua
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 lingura faina
- smantana
- usturoi
- sare
- piper
- otet
- cc 4 l apa
Mod de preparare
Mai intai lasam sa se dezghete burta si o mai spalam nitel,sa nu ne trezim cu oare`ce impuritati.Apoi ,asa bucati mari o punem in oala subpresiune impreuna cu oasele de manzat si un pic de sare.Punem oala la foc sa-si faca datoria,cca 1 ora,apoi scoatem capacul si punem morcovul,pastranacul si ceapa si mai lasam sa fiarba cat se patrund si legumele.Scoatem burta o feliem cat dorim bucatile de mici,curatam de pe oase zgarciurile si putina carne care este si pe punem din nou in cratita.Separat batem 3-4 oua cu putina sare,piper,otet,lingura d efaina si cateva linguri de smantana grasa.Omogenizam totul si cu polonicul luam zeama fierbinte din oala si turnam peste oua,avand grija sa nu se branzeasca,la final cad compozitia am subtiat-o suficient o turnam in oala,care este data dupa foc.Se serveste cu usturoi,ardei iute,fiecare dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|