Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca

Postat de MIUTA in Ciorbe
26 Mar 2012 | 24170 vizualizari
Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca

Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca  este un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru gustul sau bogat si aromat. Aceasta ciorba combina ingredientele simple si accesibile ale bucatariei romanesti - cartofi, legume proaspete si carnati afumati de casa - pentru a crea o masa reconfortanta si satioasa. Preparata adesea in timpul sezonului rece, ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati nu doar incalzeste trupul, dar si sufletul, amintind de mesele de familie si de aromele copilariei.

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca
  • carnat de porc afumat(400g)
  • o ceapa uscata
  • ardei kapia rosu
  • pasta de ardei
  • un morcov mare
  • radacina de telina
  • 3-4 cartofi potriviti
  • 250 ml bulion
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • smantana
  • ulei
  • sare,piper,cimbru
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca

Se caleste in ulei o jumatate de morcov dat pe razatoarea mica.Se adauga ceapa taiata fin,ardeiul kapia si se mai calesc inca cateva minute.Se adauga pasta de ardei,carnatul taiat feli,morcovul si telina taiate cubulete.Se adauga cca 3-4 l de apa.

Se condimenteza cu sare,piper si cimbru.Se fierbe cca 40 minute la foc potrivit.Se pun cartofii taiati cuburi si se lasa la fiert inca 10-15 minute.

Se acreste cu bulion si suc de lamaie.La sfarsit se pune smantana si dupa cateva clocote se adauga patrunjelul tocat si se opreste din fiert.

Se serveste cu ardei iuti si paine de casa. Recomandam si ciorba de salata verde

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Postat de Constelatialeu

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Mai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori. Separat...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de Zamfira

Ciorba de perisoare din carne de pui

  Curățăm, spălăm legumele și le tăiem bucățele mici. Un morcov dăm pe răzătoarea mare iar ceapa o tocăm mărunt și le călim în puțin ulei (50 ml). Adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2012, 21:38
ahhhhh ce-mi place
la 26.03.2012, 21:38
o portie se poate?
la 26.03.2012, 21:38
place
la 26.03.2012, 21:40
la 26.03.2012, 21:45
buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking