Ciorba de varza, o mancare savuroasa din legume

Postat de TAB1TA in Ciorbe
3 Noi 2013 | 9320 vizualizari
Ciorba de varza, o mancare savuroasa din legume

Savurați un bol cald de ciorbă de varză, o supă tradițională românească, plină de arome autentice. Descoperiți rețeta cu varză și legume proaspete, perfectă pentru mesele de familie. Delicioasă și hrănitoare. Pentru Ciorba de varza, o mancare savuroasa din legume ai nevoie de urmatoarele ingrediente: varza, ceapa, morcovi, ardei, rosii, condimente.

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba de varza, o mancare savuroasa din legume
  • 1/2 sau 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi mici
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 1 lingura amidon
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • telina, leustean (optional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Iata cum se prepara Ciorba de varza, o mancare savuroasa din legume

Legumele se curata si se spala.

Ceapa se toaca marunt.

Ardeiul se taie cubulete.

Un morcov se taie rondele, ceilalti morcovi se dau pe razatoare sau se pun in robotul de bucatarie.

Rosiile se taie marunt sau se pun in robotul de bucatarie.

 Varza se taie fasii, pe verticala.

Intr-o oala se pun 2 l de apa cu sare la fiert. Se pune varza si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine.

Ceapa, ardeiul, morcovul taiat rondele se pun in putin ulei incins sa se caleasca, apoi se adauga in oala peste varza. 

Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga rosiile, morcovul dat pe razatoare si cimbru, sare, piper.

Se mai lasa putin si se adauga amidonul amestecat cu galbenusul si 4 linguri de apa rece.

Dupa 5 minute se opreste focul.

O alta mancare savuroasa este si cea de Ciorba de varza cu carnati si sorici sau Ciorba cu varza murata si ciolan afumat, o mancare savuroasa si satioasa. Merge de minune cu niste Ardei iuti in otet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza, o mancare savuroasa din legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Bors din carne de miel

Postat de panacris

Bors din carne de miel

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de Dya

Ciorba radauteana

Carnea, bine spălată, o punem la fiert într-o oală de 5 litri. După ce începe să fiarbă, adunăm spuma formată ori de cate ori este necesar. Adăugam legumele (taiate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 13:34
recunosc, nu am facut niciodata, dar de atatea ori am vazut cate de bine arata ca trebuie sa ma hotarasc si eu
la 03.11.2013, 13:35
Savuroasă și cu smântână
la 03.11.2013, 13:37
Laura, sa o incerci ca sa vezi ce ai pierdut
la 03.11.2013, 13:37
buna ciorbita de varza !!!
la 03.11.2013, 13:38
Da, Cris si mie tot cu smantana imi place

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking