Ciorbita de ied

Postat de Ina in Supe/Ciorbe
23 Mai 2010 | 10043 vizualizari
Ciorbita de ied

Se face rar, dar se papa cat ai clipi..... Acra si aromata.

Ingrediente

 

  • capul, coada, gatul de ied
  • matele de ied
  • o ceapa
  • un morcov
  • telina
  • rosii in bulion ( 500 g.)
  • un litru de bors
  • sare
  • piper
  • leustean verde

 

Mod de preparare

 

Carnea se tine 30 minute in apa rece, pentru a difuza gustul in zeama.

Matele se taie in lung, cu varful unui cutit, apoi se spala in 5-6 ape cu sare si bicarbonat, pana devin albe si nu mai miros urat.

Se pune carnea la fiert  avand grija sa adunam spuma formata, apoi adaugam si  matele spalate si taiate in fasii lungi de cca 6 cm.

Daca nu se mai formeaza spuma punem zarzavatul tocat si lasam sa fiarba. Cand ceapa  e fiarta adaugam rosiile tocate marunt. La final, turnam borsul de casa fierbinte si mai lasam doua-trei clocote. Oprim focul si presaram leustean verde din belsug.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de ied" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de post cu ... afumatura si jumari de oua

Postat de Mutulica

Ciorba de post cu ... afumatura si  jumari de oua

Fie postul cat de greu,  baconul afumat ( pus la prajit pentru a insufleti un pic searbada ciorba de post) nu a facut rau la nimeni si poate ca a alungat dracii din mintea celor care au ajuns...

Citeste continuarea

Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world)

Postat de Ksenya

Zurek, supa poloneza nr.2  din Top ( Best soups in the world)

Iata cum se prepara Zurek, supa poloneza nr.2  din Top ( Best soups in the world) Taiem kaizerul cum va place cubulete sau julienne, adaugam intr-o tigaie cu o lingura de ulei si-l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2010, 17:44
E a patra oara cand incerc sa postez reteta asta.......dar am reusit!!!!!!!!!!
la 23.05.2010, 19:39
ce bine ca sunt prima.... imi place ciorbita asta la nebunie....mmm....bors si leustean....deja nu mai pot sa gandesc de cat de pofta imi e.... , asa ca imi cer scuze daca ma balbai...
la 23.05.2010, 19:40
Madi, mai am vreo doua portii, deci ai venit bine
la 23.05.2010, 19:40
Borsul il pregateste soacra-mea, eu nu m-am invrednicit sa-nvat sa-l fac
la 23.05.2010, 19:49
si eu ma tin cam de multicel sa ma apuc de facut bors acasa, caci imi plac ciorbele acrite in felul asta, dar imi trebuie huste si nu am de la cine sa fac rost.... parca am citit ca le poti face si tu, dar e mai usor daca iti da cineva....

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking