Ciorbita de ied

Postat de Ina in Supe/Ciorbe
23 Mai 2010 | 10070 vizualizari
Ciorbita de ied

Se face rar, dar se papa cat ai clipi..... Acra si aromata.

Ingrediente

 

  • capul, coada, gatul de ied
  • matele de ied
  • o ceapa
  • un morcov
  • telina
  • rosii in bulion ( 500 g.)
  • un litru de bors
  • sare
  • piper
  • leustean verde

 

Mod de preparare

 

Carnea se tine 30 minute in apa rece, pentru a difuza gustul in zeama.

Matele se taie in lung, cu varful unui cutit, apoi se spala in 5-6 ape cu sare si bicarbonat, pana devin albe si nu mai miros urat.

Se pune carnea la fiert  avand grija sa adunam spuma formata, apoi adaugam si  matele spalate si taiate in fasii lungi de cca 6 cm.

Daca nu se mai formeaza spuma punem zarzavatul tocat si lasam sa fiarba. Cand ceapa  e fiarta adaugam rosiile tocate marunt. La final, turnam borsul de casa fierbinte si mai lasam doua-trei clocote. Oprim focul si presaram leustean verde din belsug.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de ied" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert...

Citeste continuarea

Supa de praz cu carne tocata si branza

Postat de panacris

Supa de praz cu carne tocata si branza

Prazul, ceapa, ardeiul, morcovul, curățate și mărunțite se călesc în puțin ulei de măsline și apă. Între timp ciupercile uscate se hidratează, în apă fierbinte cca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2010, 17:44
E a patra oara cand incerc sa postez reteta asta.......dar am reusit!!!!!!!!!!
la 23.05.2010, 19:39
ce bine ca sunt prima.... imi place ciorbita asta la nebunie....mmm....bors si leustean....deja nu mai pot sa gandesc de cat de pofta imi e.... , asa ca imi cer scuze daca ma balbai...
la 23.05.2010, 19:40
Madi, mai am vreo doua portii, deci ai venit bine
la 23.05.2010, 19:40
Borsul il pregateste soacra-mea, eu nu m-am invrednicit sa-nvat sa-l fac
la 23.05.2010, 19:49
si eu ma tin cam de multicel sa ma apuc de facut bors acasa, caci imi plac ciorbele acrite in felul asta, dar imi trebuie huste si nu am de la cine sa fac rost.... parca am citit ca le poti face si tu, dar e mai usor daca iti da cineva....

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking