Ciorbita de ied

Postat de Ina in Supe/Ciorbe
23 Mai 2010 | 10069 vizualizari
Ciorbita de ied

Se face rar, dar se papa cat ai clipi..... Acra si aromata.

Ingrediente

 

  • capul, coada, gatul de ied
  • matele de ied
  • o ceapa
  • un morcov
  • telina
  • rosii in bulion ( 500 g.)
  • un litru de bors
  • sare
  • piper
  • leustean verde

 

Mod de preparare

 

Carnea se tine 30 minute in apa rece, pentru a difuza gustul in zeama.

Matele se taie in lung, cu varful unui cutit, apoi se spala in 5-6 ape cu sare si bicarbonat, pana devin albe si nu mai miros urat.

Se pune carnea la fiert  avand grija sa adunam spuma formata, apoi adaugam si  matele spalate si taiate in fasii lungi de cca 6 cm.

Daca nu se mai formeaza spuma punem zarzavatul tocat si lasam sa fiarba. Cand ceapa  e fiarta adaugam rosiile tocate marunt. La final, turnam borsul de casa fierbinte si mai lasam doua-trei clocote. Oprim focul si presaram leustean verde din belsug.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de ied" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Postat de gicuta69

Ciorba de fasole boabe  cu coasta afumata

 Alegem fasolea si o punem cateva ore la inmuiat (de preferat peste noapte) .  O oparim de 3 ori. Aaugam coasta spalata si portionata si lasam sa fiarba impreuna.  In acest...

Citeste continuarea

Ciorba de varza cu carnat si linte rosie

Postat de mihaelar63

Ciorba de varza cu carnat si linte rosie

 Curatati si spalati  legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul se feliaza rondele sau  mai marunt . Carnatul se taie rondele . Varza se taie  fideluta . Caliti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2010, 17:44
E a patra oara cand incerc sa postez reteta asta.......dar am reusit!!!!!!!!!!
la 23.05.2010, 19:39
ce bine ca sunt prima.... imi place ciorbita asta la nebunie....mmm....bors si leustean....deja nu mai pot sa gandesc de cat de pofta imi e.... , asa ca imi cer scuze daca ma balbai...
la 23.05.2010, 19:40
Madi, mai am vreo doua portii, deci ai venit bine
la 23.05.2010, 19:40
Borsul il pregateste soacra-mea, eu nu m-am invrednicit sa-nvat sa-l fac
la 23.05.2010, 19:49
si eu ma tin cam de multicel sa ma apuc de facut bors acasa, caci imi plac ciorbele acrite in felul asta, dar imi trebuie huste si nu am de la cine sa fac rost.... parca am citit ca le poti face si tu, dar e mai usor daca iti da cineva....

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking