Compot de cireșe a la Panacris

Postat de panacris in Sirop / Compot
30 Mai 2013 | 3801 vizualizari
Compot de cireșe a la Panacris

Un preparat simplu, dar totuși cere răbdare. Mulțumesc Dia, pentru inspirație;)

Ingrediente

  • cireșe,
  • zahăr tos,
  • cuișoare,
  • scorțișoară scoarță,
  • apă,
  • borcane sterilizate.

Mod de preparare

Cireșele se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe și frunze, apoi se așează în borcane curate și sterilizate <adică spălate cu apă feirbinte și detergent, apoi puse la uscat în cuptor! Eu m-am folosit de Margareta (mașina de spălat vase!)>

In fiecare borcan se pun cîte 5 linguri rase de zahăr tos, 1 cuișor (aici mă refer la mirodenie;) ), 1-2 bucăți de scorțișoară, se completează cu apă rece, se inchid ermetic, cu capace, sterilizate și șterse pe margini cu puțin alcool sanitar sau palinca, pentru dezinfectare;) Apoi se așează într-un vas mare, pe fundul căruia s-a pus un șervet de bucătărie, se adaugă apă,cât să le acopere cca. 3 sferturi, se acoperă cu un alt șervet de bucătparie umed și se dă la foc mic, cca. 50 de minute. Se verifică dacă s-a topit zahărul de pe fundul borcanelor, dacaă nu se mai lasă la fiert. Apoi se oprește focul și se lasă la odihnă până a doua zi. Borcanele se etichetează și se depozitează în pivniță, cămară sau balcon.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cireșe a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sirop de capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Sirop de capsuni

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se amesteca cu zaharul, apoi se lasa la rece pana a doua zi, amestecand din cand in cand. A doua zi, capsunile se scot din siropul lasat...

Citeste continuarea

Sirop din flori de salcam

Postat de farfuriavesela

Sirop din flori de salcam

Florile de salcam se pun la fiert cu 1.5 l apa, pentru 20 min, la foc mare. Apoi se acopera si se lasa pana a doua zi la macerat. Se strecoara ceaiul concentrat si se preseaza bine florile....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2013, 18:47
Harnicuta esti!Eu inca nu m-am apucat
la 30.05.2013, 18:47
Super !!!
Ce bine suna cu scortisoara si cuisoare, cred ca-i da o savuare aparte
La iarna stiu la cine apelez pentru un borcan cu compot, numai bun de baut sau de facut prajituri
la 30.05.2013, 18:52
la 30.05.2013, 18:54
Laura, cu mare drag
la 30.05.2013, 18:54
O să pun o etichetă cu numele tău pe un borcan, că să nu uit cumva

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking