Ingrediente
- cireșe,
- zahăr tos,
- cuișoare,
- scorțișoară scoarță,
- apă,
- borcane sterilizate.
Mod de preparare
Cireșele se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe și frunze, apoi se așează în borcane curate și sterilizate <adică spălate cu apă feirbinte și detergent, apoi puse la uscat în cuptor! Eu m-am folosit de Margareta (mașina de spălat vase!)>
In fiecare borcan se pun cîte 5 linguri rase de zahăr tos, 1 cuișor (aici mă refer la mirodenie;) ), 1-2 bucăți de scorțișoară, se completează cu apă rece, se inchid ermetic, cu capace, sterilizate și șterse pe margini cu puțin alcool sanitar sau palinca, pentru dezinfectare;) Apoi se așează într-un vas mare, pe fundul căruia s-a pus un șervet de bucătărie, se adaugă apă,cât să le acopere cca. 3 sferturi, se acoperă cu un alt șervet de bucătparie umed și se dă la foc mic, cca. 50 de minute. Se verifică dacă s-a topit zahărul de pe fundul borcanelor, dacaă nu se mai lasă la fiert. Apoi se oprește focul și se lasă la odihnă până a doua zi. Borcanele se etichetează și se depozitează în pivniță, cămară sau balcon.
Spor la treabă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cireșe a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|