Compot de cireșe a la Panacris

Postat de panacris in Sirop / Compot
30 Mai 2013 | 3814 vizualizari
Compot de cireșe a la Panacris

Un preparat simplu, dar totuși cere răbdare. Mulțumesc Dia, pentru inspirație;)

Ingrediente

  • cireșe,
  • zahăr tos,
  • cuișoare,
  • scorțișoară scoarță,
  • apă,
  • borcane sterilizate.

Mod de preparare

Cireșele se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe și frunze, apoi se așează în borcane curate și sterilizate <adică spălate cu apă feirbinte și detergent, apoi puse la uscat în cuptor! Eu m-am folosit de Margareta (mașina de spălat vase!)>

In fiecare borcan se pun cîte 5 linguri rase de zahăr tos, 1 cuișor (aici mă refer la mirodenie;) ), 1-2 bucăți de scorțișoară, se completează cu apă rece, se inchid ermetic, cu capace, sterilizate și șterse pe margini cu puțin alcool sanitar sau palinca, pentru dezinfectare;) Apoi se așează într-un vas mare, pe fundul căruia s-a pus un șervet de bucătărie, se adaugă apă,cât să le acopere cca. 3 sferturi, se acoperă cu un alt șervet de bucătparie umed și se dă la foc mic, cca. 50 de minute. Se verifică dacă s-a topit zahărul de pe fundul borcanelor, dacaă nu se mai lasă la fiert. Apoi se oprește focul și se lasă la odihnă până a doua zi. Borcanele se etichetează și se depozitează în pivniță, cămară sau balcon.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cireșe a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sirop de capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Sirop de capsuni

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se amesteca cu zaharul, apoi se lasa la rece pana a doua zi, amestecand din cand in cand. A doua zi, capsunile se scot din siropul lasat...

Citeste continuarea

Miere sau sirop din flori de papadie

Postat de panacris

Miere sau sirop din flori de papadie

Florile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2013, 18:47
Harnicuta esti!Eu inca nu m-am apucat
la 30.05.2013, 18:47
Super !!!
Ce bine suna cu scortisoara si cuisoare, cred ca-i da o savuare aparte
La iarna stiu la cine apelez pentru un borcan cu compot, numai bun de baut sau de facut prajituri
la 30.05.2013, 18:52
la 30.05.2013, 18:54
Laura, cu mare drag
la 30.05.2013, 18:54
O să pun o etichetă cu numele tău pe un borcan, că să nu uit cumva

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking