Cornuri cu nuca

Postat de timea in Dulciuri
5 Mai 2012 | 4256 vizualizari
Cornuri cu nuca

Ingrediente

Pentru aluat 

  • 500 gr faina 
  • 100 gr zahar 
  • 2 oua 
  • 70 ml ulei 
  • 1 plic drojdie uscata 
  • un varf de sare 
  • coaja rasa de la o portocala 
  • 250 gr lapte caldut

Pentru umplutura 

  • 200 gr nuca macinata 
  • 3-4 linguri de zahar 
  • 1 albus de ou 
  • 1 esenta de rom 
  • 3-4 linguri de lapte

Pentru uns: un galbenus de ou cu 2-3 lingurite de lapte

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min.

Zaharul il amestecam cu restul de lapte caldut.

Intr-un bol punem faina, sarea si cojile de portocala, apoi adaugam drojdia dospita si treptat laptele, framantand cu mana. Adaugam apoi ouale si la final uleiul, framantand pana aluatul nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald pt aprox 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura. Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand inca cateva minute. Apoi adaugam pe rand nuca,  esenta de rom si laptele amestecand cu o lingura.

Impartim aluatul in 3-4 bucati si intindem pe rand foi cat mai rotunde pe care le taiem apoi in triunghiuri ca in poza de mai jos.

Ungem fiecare triunghi cu nuca si rulam dinspre partea lata spre partea subtire.

Capetele le indoim usor pentru a obtine forma de corn.

Lasam la dospit inca 20 minute.

Ungem apoi cornurile cu galbenusul de ou si  dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 20 min.

Iata ce cornulete apetisante avem aici....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Postat de mirela0911

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 05.05.2012, 12:58
foarte bune!
la 05.05.2012, 13:02
la 05.05.2012, 13:05
bune
la 05.05.2012, 13:07
merci fetelor, chiar merg de minune cu
la 05.05.2012, 13:19
am venit!vin cu

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking