Cornuri cu nuca si ciocolata

Postat de JulyCris in Dulciuri
6 Mar 2014 | 8512 vizualizari
Cornuri cu nuca si ciocolata

Reteta vazuta la dobrezaira.Mi-a placut mult ce-am vazut si m-am pus pe treaba. Am facut mici,mici modificari.

Ingrediente

  • 2 oua+1 galbenus pt uns
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura
  • un borcan mic finetti
  • o tableta ciocolata cu lapte
  • nuca macinata

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul si praful de sare. Peste ele adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Tot acum punem si esenta de vanilie si coaja de lamaie. Turnam totul peste faina cernuta si framantam pana se incorporeaza toata.

Adaugam putin cate putin uleiul incins si framantam in continuare pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul e dospit,il punem pe masa de lucru unsa cu ulei,mai framantam de doua-trei ori si impartim in 3. Fiecare parte O intindem cu mainile in forma rotunda,apoi taiem in 4 sau in 6 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de finetti,un cub de ciocolata si nuca macinata. Rulam de la baza spre varf. Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu galbenus de ou in care am pus 2-3 linguri de lapte,iar deasupra presaram nuca macinata(optional).

Mai lasam 15-20 de minute la dospit,apoi le bagam la cuptor la foc potrivit,pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava

Postat de getix

Cornuri de Bratislava

Cernem faina si o punem in vasul de lucru. Adaugam drojdia,  coaja de lamaie si sarea. Amestecam. Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2014, 06:27
Ce frumos sunt rumenita!
la 06.03.2014, 08:36
la 06.03.2014, 08:53
la 06.03.2014, 09:08
la 06.03.2014, 09:21
aduc cafeau ? bune sunt cornurile astea

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking