Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia , pentru iarna

Postat de Ina in Conserve
22 Iul 2012 | 52331 vizualizari
Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia , pentru iarna

Inainte ca verdeturile sa imbatraneasca in gradina, imi fac provizii in congelator.

Ingrediente

  • frunze de loboda
  • frunze de stevie
  • frunze de spanac
  • pungi pentru congelator

Mod de preparare

Loboda: Frunzele de loboda le spal bine in mai multe ape, apoi le scurg cat de bine pot ( eventual folosesc uscatorul de salata) . In pungi curate asez loboda in portii potrivite pentru o mancare, apoi presez bine pentru a elimina aerul si rulez sau leg punga la gura. Pastrez la congelator si  astfel pot prepara ciorbita de loboda toata vara si toamna, cand in gradina deja se usuca.

Spanac si stevie: Spalam bine frunzele, in mai multe ape curate. Indepartam nervurile proeminente, pastrand doar partea frageda pe care o scufundam 2  secunde in apa clocotita, doar cat sa se inmoaie putin. Scurgem bine de apa si punem in pungi pe care le vom pastra la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia , pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei in ulei

Postat de Dya

Dovlecei in ulei

Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu. Se coc...

Citeste continuarea

Dulceata din sfecla rosie si ananas

Postat de panacris

Dulceata din sfecla rosie si ananas

Într-un vas încăpător se pune zahărul și apa la fiert, la foc mic, cca. 30 de minute, ca să se obțină un sirop puțin legat. Între timp se curăță sfecla și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2012, 20:55
Super.Eu tot la congelator pun, dar ca o toc nu foarte marunt!
la 22.07.2012, 20:55
bine tare faci Ina! bravoo,buna tare o ciorbita
la 22.07.2012, 20:56
la 22.07.2012, 20:57
La cat sunt frunzele de mici, nu trebuie tocata
la 22.07.2012, 21:06
nu apuc nici loboda,nici stevie prin zona asta

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking