Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna

Postat de Ina in Conserve
22 Iul 2012 | 52701 vizualizari
Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna

Inainte ca verdeturile sa imbatraneasca in gradina, imi fac provizii in congelator. Haideti sa vedeti Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna. Foarte simplu si usor!

Ingrediente

Ingrediente pentru Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna:

  • frunze de loboda
  • frunze de stevie
  • frunze de spanac
  • pungi pentru congelator

Mod de preparare

Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna

Loboda: Frunzele de loboda le spal bine in mai multe ape, apoi le scurg cat de bine pot ( eventual folosesc uscatorul de salata) . In pungi curate asez loboda in portii potrivite pentru o mancare, apoi presez bine pentru a elimina aerul si rulez sau leg punga la gura. Pastrez la congelator si  astfel pot prepara ciorbita de loboda toata vara si toamna, cand in gradina deja se usuca.

Spanac si stevie: Spalam bine frunzele, in mai multe ape curate. Indepartam nervurile proeminente, pastrand doar partea frageda pe care o scufundam 2  secunde in apa clocotita, doar cat sa se inmoaie putin. Scurgem bine de apa si punem in pungi pe care le vom pastra la congelator.

Haideti sa vedeti cum facem noi si Legume uscate pentru mancaruri (vegeta), iar aici aveti o tehnica de conservare a lobodei pe care am testat-o si rezultatul este ok Loboda la borcan pentru iarna

Va recomandam si aceasta tehnica de conservare pentru Frunze de vita pentru sarmalute

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata cu ghebe

Postat de rocsi_1612

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la...

Citeste continuarea

Sos pentru pizza

Postat de panacris

Sos pentru pizza

Roșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe. Sosul obținut se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2012, 20:55
Super.Eu tot la congelator pun, dar ca o toc nu foarte marunt!
la 22.07.2012, 20:55
bine tare faci Ina! bravoo,buna tare o ciorbita
la 22.07.2012, 20:56
la 22.07.2012, 20:57
La cat sunt frunzele de mici, nu trebuie tocata
la 22.07.2012, 21:06
nu apuc nici loboda,nici stevie prin zona asta

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking