Fudulii de tauras - I ( la gratar )

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
29 Mai 2011 | 18058 vizualizari
Fudulii de tauras - I (  la gratar  )

De curand mi-a adus Costel ditai' fuduliile de tauras . Doua. Nu bucati, ci kg. :))) Asa ca m-am pus pe jupuit , transat, feliat, fript si prajit .... Stiu ca unele dintre voi veti fi oripilate, dar fuduliile bine gatite sunt un deliciu!!!!!!! ;) =)))))))))

Ingrediente

  • 4 fudulii de tauras
  • 50 ml otet,
  • 150 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ierburi italiene de la Kotanyi

Mod de preparare

 

Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de pielea invelitoare . Sectionam pe lung si lasam jumatatile in apa rece cu otet, cca 30 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape si le scurgem bine. 

Condimentam  cu sare, piper, cimbru si/sau condimente de la kotanyi - ierburi italiene . Intr-o tava turnam 2-3 linguri cu ulei si 100 ml vin alb. Asezam cu grija jumatatile de fudulii si punem 10 minute la 180 grade in cuptorul cu halogen. ( Operatiunea se poate executa si la aragaz ) . Scurgem fuduliile si le asezam pe gratar, lasand sa se friga cca 10 minute pe fiecare parte.

Servim alaturi de legume fierte sau la grill . 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudulii de tauras - I ( la gratar )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (86)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chifle umplute cu pui

Postat de Meea

Chifle umplute cu pui

     Amestecam oul, drojdia, sarea, apa si zaharul. Punem acest amestec peste faina si adaugam untul taiat cubulete. Se framanta un aluat pana cand devine elastic si lipicios (se...

Citeste continuarea

Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)

Postat de camelia75

Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)

Mai intai preparam piureul de cartofi cu usturoi. 1.Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. 2.Puneti intr-o craticioara untul, smantana,laptele,usturoiul dat pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2011, 14:04
Vaiiii Ina da-mi si mie pana nu apare Medi ca atunci nu mai prind
la 29.05.2011, 14:05
Baiat bun Costel al tau
la 29.05.2011, 14:05
)) Da' Medi' stiam ca e doar cu carnati si oua....
la 29.05.2011, 14:06
Cris
la 29.05.2011, 14:07
Cred ca e cu toata gama

Vezi toate comentariile (86)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking