Gat de berbec cu varza acra

Postat de ANCA in Oaie
26 Noi 2009 | 12415 vizualizari
Gat de berbec cu varza acra

Ingrediente

  • un gat de berbec(cca 1 kg)
  • 2 verze murate
  • suc de rosii
  • un pahar vin rosu
  • cimbru
  • usturoi
  • 2 foi dafin
  • boia
  • 2 flori marar uscat (de muraturi)
  • piper, sare

Mod de preparare

Carnea de berbecut se pune la fiert, cat sa se spumeze doar, apoi se da de-o parte.

Varza tocata si stoarsa bine se caleste in ulei, adaugandu-se cimbru, usturoiul maruntit, dafin, boia si piper.

Pe fundul oalei se pun florile de marar, apoi varza si carnea se aseaza in straturi, se adauga un pahar din zeama in care a fiert carnea, sucul de rosii, cat sa acopere mancarea si se pune la cuptor 200 grade, cu capac, pentru aproximativ o ora jumate. Cand incepe sa scada, se adauga vinul, si se lasa la cuptor pana se inmoaie varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gat de berbec cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Saramura de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de madi_marin

Saramura de miel  pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Spălăm carnea şi o ştergem. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale. O aşezăm în caserola de vidare, adăugăm leurdă tocată şi usturoi, apoi o ceaşcă de apă...

Citeste continuarea

Cubulete de carne cu piure de vinete

Postat de Lia1

Cubulete de carne cu piure de vinete

PREPARARE PIURE DE VINETE + SOS BECHAMEL Taiati vinetele in doua pe lungime. Crestati-le in romburi cu varful cutitului, adanc dar sa nu perforati coaja. Ungeti-le cu ulei deasupra. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2009, 21:13
Mie nu-mi place carnea de oaie/berbec/miel...dar va invidiez pentru mancarurile variate pe care le gatiti.
la 26.11.2009, 21:39
O minunatie! Cred ca fac si eu o varzica, prea mi-ai facut pofta!!! si am cautat in Carrefour pastrama si nu am gasit
la 26.11.2009, 22:16
super, f mult imi place cum mancati...
la 26.11.2009, 22:35
multumim,ce postez eu aici va imaginati ca e mica parte ) , unu, ca nu e mereu timp de pozat, si doi, ca prefer sa pun retete pe care le consider mai...speciale dar facem si mancaricile traditionale obisnuite, ca toata lumea!e super mega mancarica asta!! noua ne place oaia tare mult..sa vedeti de Paste!
la 26.11.2009, 22:46
Pfaaa, numai in program de dieta sa nu fii )

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking