Gogosi cu gem de citrice

Postat de miha in Dulciuri
18 Mai 2009 | 8462 vizualizari
Gogosi cu gem de citrice

Nu numai copiii se ling pe degete

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 150 g gem de citrice

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele in masina de paine,la programul de framantare + dospire.

Aluatul dospit l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri.Apoi am pus cate o lingurita de gem din loc in loc pe una din ele.

Dupa ce-am terminat de repartizat gemul,am acoperit cu cealalta foaie si cu o forma am decupat,in asa fel incat sa "prind" gramajoara de gem la mijloc.

Le-am mai lasat un pic la dospit pe masa,apoi le-am prajit in ulei bine incins.
Cand au fost gata le-am scos pe un prosop absorbant si le-am pudrat cu zahar.

Restul de aluat l-am adunat si framantat putin,am intins o alta foaie si am decupat cerculete,care dupa prajit s-au transformat in bulgarasi. :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gem de citrice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bradut din turta dulce

Postat de oanapl

Bradut din turta dulce

Topesti mierea si untul la microunde. Cat lichidul este cald, adaugi zaharul si amesteci pana se omogenizeaza si zaharul este topit complet. Lasi sa se racoreasca, apoi adaugi ouale batute...

Citeste continuarea

Prajitura cu ricotta si caise

Postat de Oana

Prajitura cu ricotta si caise

Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2009, 22:48
ce fel arata poza in sectiune...
la 18.05.2009, 23:46
E naspa?
la 20.05.2009, 15:14
mortala sectiunea
la 20.05.2009, 22:00
Eu mai am niste gem. Cine face gogosile?
la 20.05.2009, 23:46
Miha, eu fac sigur maine! Am zis! Cate gogosi ies din cantitatea asta? ca am musafiri si vreau sa ne ajunga E aceeasi reteta ca la gogosile alea rotunde?

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking