Gogosi cu gem de citrice

Postat de miha in Dulciuri
18 Mai 2009 | 8445 vizualizari
Gogosi cu gem de citrice

Nu numai copiii se ling pe degete

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 150 g gem de citrice

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele in masina de paine,la programul de framantare + dospire.

Aluatul dospit l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri.Apoi am pus cate o lingurita de gem din loc in loc pe una din ele.

Dupa ce-am terminat de repartizat gemul,am acoperit cu cealalta foaie si cu o forma am decupat,in asa fel incat sa "prind" gramajoara de gem la mijloc.

Le-am mai lasat un pic la dospit pe masa,apoi le-am prajit in ulei bine incins.
Cand au fost gata le-am scos pe un prosop absorbant si le-am pudrat cu zahar.

Restul de aluat l-am adunat si framantat putin,am intins o alta foaie si am decupat cerculete,care dupa prajit s-au transformat in bulgarasi. :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gem de citrice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Postat de mirela0911

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Intr-o craticioara se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine compozitia pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga laptele si se mixeaza...

Citeste continuarea

Tort duo de ciocolată

Postat de CulinaryRainbow

Tort duo de ciocolată

   Am amestecat ingredientele uscate într-un vas încăpător.     Într-un alt castron am mixat albușurile spumă tare, apoi am redus viteza mixerului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2009, 22:48
ce fel arata poza in sectiune...
la 18.05.2009, 23:46
E naspa?
la 20.05.2009, 15:14
mortala sectiunea
la 20.05.2009, 22:00
Eu mai am niste gem. Cine face gogosile?
la 20.05.2009, 23:46
Miha, eu fac sigur maine! Am zis! Cate gogosi ies din cantitatea asta? ca am musafiri si vreau sa ne ajunga E aceeasi reteta ca la gogosile alea rotunde?

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking