Levesa [ supa ] de gaina cu razalai

Postat de mihaelar63 in Supe
24 Ian 2010 | 17403 vizualizari
Levesa [ supa ] de gaina cu razalai

aceasta supa este traditionala in ardeal

Ingrediente

  • spatele , gatul , cosul de la gaina de casa 
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 cartofi
  • 1 ardei mic
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 foaie dafin
  • 10 boabe piper
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • patrunjel verde
  • pt razalai :
  • 2 oua
  • sare
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

  1. carnea se spala , legumele , se curata si se spala .
  2. se pun impreuna cu sare dupa gust , piper , foi dafin intr-o oala cu apa .
  3. eu am preparat in oala sub presiune , timp de o ora .
  4. pt razalai se procedeaza astfel : se bat 2 oua cu putina sare si se framanta cu faina cat cuprinde , rezulta un aluat elastic , acesta trebuie sa fie putin mai tare ca sa poata fi dat prin razatoarea mare . razuind aluatul rezulta razalaii care trebuie lasati la uscat intinsi pe o coala de hartie sau o panza curata . ca sa grabesc procesul eu i-am dat la cuptorul incalzit avand grija sa nu se arda .
  5. razalaii se fierb in apa cu sare , se strecoara si se adauga zeama fierbinte cu morcovi si patrunjel verde .
  6. in partile Salajului , carnea din supa se prajeste in ulei fiebinte pana devine crocante , se adauga si legumele din supa , se prajesc , amestecand sa nu se arda si se servesc calde cu patrunjel verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Levesa [ supa ] de gaina cu razalai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de dovlecei

Postat de gurita_ta2005

Supa crema de dovlecei

Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun la calit intr-o cratita cu ulei de masline. Dupa cateva minute, se adauga si cartofii cubulete. Dovleceii se curata bine de seminte si...

Citeste continuarea

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

Postat de mihaelar63

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

Carnea si osul de vacuta se spala si se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 minute. Pentru aceasta operatiune am folosit oala de fiert sub presiune. Scade timpul de fierbere cel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2010, 20:46
atata am degerat zilele acestea ,ca o ciorbita ca asta ar merge de nminune
la 24.01.2010, 21:17
tanaaaaaaaa
5 furculition ce as pofti si eu acum o farfurie de razalai
la 24.01.2010, 21:52
nu am facut demult asa ceva ,razalaii au fost chiar mai usor de facut decat credeam , este varianta ardeleneasca a ciorbei cu frecatei . facem o oala mare si dam la toata lume , e un adevarat panaceu contra frigului.
la 24.01.2010, 22:04
Iamiiiii Supica mea s-a terminat, dar am facut continuarea ciorba de gaina cu zeama de varza Eu asa fac taieteii de casa, aceeasi compozitie, doar ca intind foaie si tai cu cutitul
la 24.01.2010, 23:32
Mmmm, ce dor imi era sa citesc o exprimare mai de-acasa!
Buna tare, levesa cu razalai!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking