Midii,orez si cartofi la cuptor

Postat de caroline in Fructe de mare
28 Iul 2013 | 9476 vizualizari
Midii,orez si cartofi la cuptor

Curatatul midiilor...un chin :) .Mai ales daca sunt proaspat culese din mare...Un preparat putin mai amplu care necesita timp de preparare mai indelungat insa rezultatul final merita tot efortul...E prima oara cand fac dar il voi reface cu siguranta !!!

Ingrediente

  • 1,5 kg midii
  • 1,5 kg cartofi
  • 500 gr orez
  • 500 gr rosii coapte
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • pesmet
  • 20 gr parmezan vin alb sec
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Midiile se spala ,se curata foarte bine cu ajutorul unei perii sau burete de sarma.Se rupe ''barba''.Le punem intr-o tigaie acoperite cu capac si le lasam pana se desfac.Cele care nu se desfac se arunca.Lichidul lasat se strecoara si se pastreaza.

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie rondele nu foarte subtiri.

Se spala si se toaca marunt patrunjelul cu usturoiul.

Rosiile se spala si se taie cuburi. ( daca folositi rosii mici taiati-le in patru).

Se unge cu putin ulei un vas pentru cuptor si punem primul strat de cartofi.Se presara sare si piper.

Al doilea strat il facem din midii.

Continuam cu stratul de orez .

Punem din nou un strat de cartofi peste care presaram usturoiul ,patrunjelul,sare,pesmetul,parmezanul,rosiile,piper si putin ulei de masline.

Se adauga lichidul strecurat de la midii fara insa a acoperi integral ingredientele si se uda cu vinul alb.

Se pune in cuptorul incins in prealabil la 220 grade pentru 90 minute.

Cu 5 minute inainte de a scoate preparatul din cuptor dam la optiunea grill.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii,orez si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Creveti cu usturoi

Postat de Ina

Creveti cu usturoi

Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de...

Citeste continuarea

Scoici la tigaie cu usturoi si vin

Postat de susu

Scoici la tigaie cu usturoi si vin

Scoicile cumparate trebuie sa fie majoritatea inchise si se vor gati in cel mai scurt timp, cel tarziu a doua zi. Se pun in apa rece pentru vreo 5 minute dupa care cele care s-au desfacut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 09:28
Cat de bine arata!
la 28.07.2013, 09:30
Multumesc Meri ...
la 28.07.2013, 09:38
super
la 28.07.2013, 09:40
la 28.07.2013, 10:18
Plac midiile, faina reteta!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking