Ingrediente
- · 4 chifle, taiate in jumatate pe orizontala
- · 50 gr unt
- · 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- · 8 oua
- · 50 ml otet
- · 8 felii de sunca
- Sos Hollandaise
- · 6 galbenusuri
- · 4 linguri apa
- · zeama de la ½ lamiae
- · sare&piper alb, dupa gust
- · 250 gr unt, topit si usor racit
Mod de preparare
1. Pentru sos, bate galbenusurile cu apa, zeama de lamaie si sare& piper, la bain-marie, pana cand isi isi maresc putin volumul. Ia galbenusurile de pe foc apoi incorporeaza cate 1 lingurita de unt , amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se continua procedura ca la maioneza clasica, doar ca aici se adauga unt in loc de ulei. Lasa sosul Hollandaise deoparte.
2. Prajeste cele 8 jumatati de chifle pe o parte pana cand se rumenesc si devin crocante. Pune apa cu sare si otet la fiert intr-o cratita. Dupa ce apa a dat in clocot, sparge ouale in pahare mici. Fa vartej in apa si adauga ouale, doar cate 2-3 oua pe rand. Lasa-le sa fiarba 2-3 minute (galbenusul trebuie sa fie moale iar albusul tare).
3. Pentru asamblare, aseaza o jumatate de chifla pe farurie.Acopera cu sunca, un ou apoi stropeste cu sos Hollandaise si serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|