Paine africana

Postat de lira in Piine
20 Sep 2010 | 11710 vizualizari
Paine africana

Painea africana este una din retetele care le-am salvat de ceva vreme, insa pana acum nu i-a venit randul. Este o paine foarte gustoasa si crocanta, sub forma unei lipii. Reteta este inspirata de pe www.africhef.com

Ingrediente

  • 300 g faina de malai fina
  • 300 g faina alba
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie (25 grame)
  • o cana de apa calduta

Mod de preparare

Drojdia se dizolva intr-o cescuta cu apa calduta si se adauga peste restul ingredientelor uscate.

Eu am preferat sa bag totul in robot si sa pun cutitul de paine.

Recomand in prima faza sa adaugati doar jumatate din apa, cu drojdia dizolvata, mixati si treptat adaugati apa, pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.

Daca vi se pare ca aluatul a iesit cam moale, mai puneti putina faina.

Transferam aluatul intr-o bol, acoperim cu un servet si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Luam bucati din aluat, eu am luat cu o lingura de supa ceva mai plina, si pe o suprafata data cu faina formam lipiile cu ajutorul unui sucitor.

Eu le-am facut cam de 1 cm grosime.

Acuma reteta spune ca se coc intr-o tigaie neunsa, eu am incercat cu prima lipie asa, dar tinand cont ca erau cu faina pe ele a inceput sa se arda faina si sa scoata fum, asa ca am uns tigaia cu ulei, asa cum se unge pentru clatite, si mi-au iesit foarte frumoase.

O sa vedeti ca dupa ce le puneti in tigaia fierbinte au tendinta sa se umfle, dar nu e nici un fel de problema, cand sunt rumenite, le intoarceti pe partea cealalta.

Mie din aluatul acesta mi-au iesit 7 bucati. Au iesit rumene, crocante si au mers foarte bine servite cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine africana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Leblebi (supa nord-africana de naut)

Postat de Satisfyyourcravings

Leblebi (supa nord-africana de naut)

Se dizolva 3 linguri de sare, in 5 litri de apa. Se adauga nautul si se lasa la hidratat peste noapte. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o oala cu 1 lingurita de...

Citeste continuarea

Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie

Postat de ctlina

Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie

Intr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2010, 14:26
la 20.09.2010, 14:43
la 20.09.2010, 17:12
la 20.09.2010, 17:41
Foarte interesanta!
la 21.09.2010, 18:14
Ce interesanta reteta

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking