Paine cu amestec de faina si malai

Postat de merisor67 in Piine
14 Oct 2013 | 19623 vizualizari
Paine cu amestec de faina si malai

Este o paine pe care o faceau femeile la tara economisind faina, malaiul fiind la indemana oricui pentru ca predomina cultura de porumb. Nu stiu care era proportia malai/faina, eu am pus cum am considerat, mai multa faina, dar data viitoare voi mari cantitatea de malai, ca mi-a placut cum a iesit.

Ingrediente

  • 200 gr malai
  • 600 gr faina
  • 700 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 30 gr drojdie

Mod de preparare

Am facut intai o compozitie din malai, adica am pus intr-un vas 500 ml apa la fiert in care am adaugat 200 gr malai si o lingura de sare. Am amestecat continuu pana cand malaiul si-a dublat volumul si a absorbit toata apa. Nu trebuie  sa fie fiert complet, doar cateva minute.

Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul, am adaugat 200 ml apa calduta si o mana de faina, am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat asa pana cand maiaua formata si-a dublat volumul, aproximativ 10 minute.

In compozitia cu malai am adaugat uleiul, apoi am amestecat cu maiaua, asa calda cum a fost, aproape fierbinte chiar.

Apoi am inceput sa incorporez faina si am framantat un aluat nu prea tare, doar cat sa nu se mai lipeasca de maini.

Am acoperit aluatul si l-am lasat la crescut la loc caldut pentru 15 minute.

Dupa ce a crescut suficient, am tapetat o tava de 26/36 cm cu hartie de copt, am impletit aluatul si l-am asezat in tava. Am lasat din nou aluatul la crescut pentru 10 minute, dupa care am dat tava la cuptor pentru 35 de minute la 200 grade.

A iesit o paine foarte pufoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu amestec de faina si malai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciabatta mea

Postat de Brindusa

Ciabatta mea

In prima zi , seara fa maiaua. Dizolva 5 g de drojdie in putina apa (din cele 150g) si lasa sa stea 5 minute. Pune amestecul intr-un castron mare, adauga restul pana la 150 ml de apa, adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2013, 19:43
la 14.10.2013, 19:46
ce bine arata
la 14.10.2013, 19:49
la 14.10.2013, 20:13
Ce impletitura ti-ai tras si sunca aia sta cam singhera acolo,sa vin eu sa socializez cu ea....
la 14.10.2013, 20:16
Cleme, sunca aia sta langa ceapa si a mers asa de bine cu painea calda

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking