Ciabatta mea
Postat de Brindusa
In prima zi , seara fa maiaua. Dizolva 5 g de drojdie in putina apa (din cele 150g) si lasa sa stea 5 minute. Pune amestecul intr-un castron mare, adauga restul pana la 150 ml de apa, adauga...
Citeste continuareaEste o paine pe care o faceau femeile la tara economisind faina, malaiul fiind la indemana oricui pentru ca predomina cultura de porumb. Nu stiu care era proportia malai/faina, eu am pus cum am considerat, mai multa faina, dar data viitoare voi mari cantitatea de malai, ca mi-a placut cum a iesit.
Ingrediente
Mod de preparareAm facut intai o compozitie din malai, adica am pus intr-un vas 500 ml apa la fiert in care am adaugat 200 gr malai si o lingura de sare. Am amestecat continuu pana cand malaiul si-a dublat volumul si a absorbit toata apa. Nu trebuie sa fie fiert complet, doar cateva minute. Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul, am adaugat 200 ml apa calduta si o mana de faina, am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat asa pana cand maiaua formata si-a dublat volumul, aproximativ 10 minute. In compozitia cu malai am adaugat uleiul, apoi am amestecat cu maiaua, asa calda cum a fost, aproape fierbinte chiar. Apoi am inceput sa incorporez faina si am framantat un aluat nu prea tare, doar cat sa nu se mai lipeasca de maini. Am acoperit aluatul si l-am lasat la crescut la loc caldut pentru 15 minute. Dupa ce a crescut suficient, am tapetat o tava de 26/36 cm cu hartie de copt, am impletit aluatul si l-am asezat in tava. Am lasat din nou aluatul la crescut pentru 10 minute, dupa care am dat tava la cuptor pentru 35 de minute la 200 grade. A iesit o paine foarte pufoasa! Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu amestec de faina si malai" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de Brindusa
In prima zi , seara fa maiaua. Dizolva 5 g de drojdie in putina apa (din cele 150g) si lasa sa stea 5 minute. Pune amestecul intr-un castron mare, adauga restul pana la 150 ml de apa, adauga...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|