Piept de pui umplut cu farinheira

Postat de cristeena20 in Pui
29 Mai 2014 | 3602 vizualizari
Piept de pui umplut cu farinheira

Farinheira este un carnat tipic portughez facut din faina si grasime de porc. Se foloseste de multe ori ca si umplutura la carne si este foarte apreciat ca si aperitiv simplu facut la gratar sau la cuptor .Totodata este foarte bun facut cu oua scrobite. Eu azi am facut pachetele de piept de pui umpliute cu miezul acestui tip de carnat.

Ingrediente

  • 4 jumatati de piept de pui
  • 1 carnat farinheira
  • sare, piper, praf de usturoi, nucsoara
  • ulei de malsine
  • 1 cub de unt
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 plic sos baza pentru carne

Garnitura:

  • spanac proaspat (400 gr),
  • unt ,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • usturoi,
  • putina smantana lichida ,
  • 2 linguri de smantana grasa

Mod de preparare

- Bucatile de carne le crestam , facand un buzunar in mijloc . Le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le lasam la rece cateva ore inainte de a le pregati.

- Farinheira se pune intr-un vas cu apa calda si apoi se scoate pielita si se scoate mijlocul. Il amestecam usor cu o lingura d elemn , aduagand cateva picaturi de apa , sa devina ca o crema groasa.

- Bucatile de piept le umplem cu generozitate cu farinheira si le inchidem cu ajutorul scobitorilor.

- Intr-o tigaie incapatoare punem ulei de masline la incins si aduagam bucatile de carne . Punem cateva cubulete de unt de jur imprejur si prajim carnea pe toate partile, sa se rumeneasca doar putin. 

- Scoatem carnea intr-un vas termorezistent si turnam grasimea ramasa in tigaie peste , mai turnam vin alb si acoperim cu folie de aluminiu. Dam la cuptorul incins bine pentru 15 minute asa acoperit si apoi scoatem folia. Lasma inca cca 20 minute , intorcand si pe cealalta parte. 

- Intr-o tigaie cu peretii mai inalti scoatem iar carnea si turnam sosul din vasul in care au fost la cuptor . Praful pentru sos il scoatem din plic intr.un castron si adaugam apa rece(200 ml), amestecand cu un tel. Eu am ales sos pentur vanat. Merge tare bine cu umplutura. Dar daca gasitit in supermarket alte tipuri (de ciuperci, etc) puteti folosi. Turnam peste carne si agitam din cand in cand. Lasma doar 2 minute. Sosul se va ingrosa foarte repede. Razuim putina nucsoara. Acoperim cu capac si stingem focul.

- Eu am facut spanac ca si garnitura. AM pus ulei de masline in tigaie cu 2 catei de usturoi zdrobiti. Frunzele proaspete le-am pus in tigaie, amestecand cu grija, pana se inmoaie. Adaugam putina sare si apoi smantana lichida . Am mai adaugat si doua linguri de smantana grasa acra. Amestecam si dam la foc mare. pana scade smantana si devine cremos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu farinheira" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui cacciatore

Postat de licurici_lra

Pui cacciatore

Pulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene. Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de...

Citeste continuarea

Copanele de pui cu cartofi la cuptor

Postat de CameliaComan

Copanele de pui cu cartofi la cuptor

Toate legumele se curata si se spala bine. La fel se procedeaza si cu carnea de pui.Incingem cuptorul la 175 grade. Curatam cartofii si ii taiem in bucati potrivite. Punem cartofii intr-un castron...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2014, 23:19
la 29.05.2014, 23:27
Ce bun!
la 30.05.2014, 00:07
M-ai facut curioasa Ce gust predominant are acest carnat ?
la 30.05.2014, 02:27
Super! Poate parea simpla umplutura carnatului, dar are un gust fenomenal!
la 30.05.2014, 06:22

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking