Rata cu portocale

Postat de irena in Rata
22 Feb 2012 | 7800 vizualizari
Rata cu portocale

Un fel de mancare apreciat . Eu am ales ca si garnitura orez cu branza Philadephia si praz..

Ingrediente

  • 500 gr piept rata,
  • sare,
  • piper,
  • sucul a 4 portocale,
  • 2 portocale felii,
  • 1lingura zahar,
  • 150 ml vin alb demisec,
  • 25 ml ulei masline,
  • 150 ml apa. 

Mod de preparare

Se condimenteaza pieptul de rata.

Intr o tigaie se amesteca sucul de la 4 portocale, 2 portocale felii,150 ml apa,150 ml vin, se dau in fiert si se lasa apoi la foc mic.Daca doriti sosul mai dulce se adauga 1 lingura zahar.

Intr o tigaie teflon,in 25 ml ulei masline,se caleste carnea de rata pe o singura parte timp de 12 min,apoi se lasa la racit 5-7 min si se taie in doua.Bucatile rezultate se adauga in sosul de portocale si se lasa la fiert pana scade sosul si carnea devine frageda.

Se serveste cu orez simplu,sau orez cu praz si branza Philadelphia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de rata cu suc de portocale

Postat de Ksenya

Piept de rata cu suc de portocale

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos...

Citeste continuarea

Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale

Postat de rocsi_1612

Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale

Preparare Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale Pieptul de rata il spalati bine, apoi il stergeti cu niste servetele. Pielea o crestati, presarati sare si piper pe ambele parti....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2012, 11:03
Multumesc !
la 22.02.2012, 12:57
un meniu delicios si frumos prezentat
la 22.02.2012, 13:19
ce bina arata
la 22.02.2012, 16:46
Excelenta prezentare si mancarea arata delicios
la 22.02.2012, 18:09
imi place combinatia

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking