Ingrediente
- carne tocată amestec cca. 300 g.,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- usturoi 2-3 căței,
- pesmet 2-3 linguri,
- ou de rață 1 bucată,
- boia dulce de ardei,
- ceapă chives,
- cârnați bănățeni 2 fire,
- castraveti bulgărești 2 -3 bucăți,
- morcov 1 bucată.
Mod de preparare
Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic, eventual cu mâna, pentru a se îngloba toate ingredintele. Pe o hârtie de pergament, se aplatizează amestecul de carne tocată, se așează artistic, castraveții, fâșii de morcov și cârnați bănățeni. Se rulează cu ajutorul hârtiei de pregament, apoi se închid la capete și se pun la copt, într-un vas termorezistent, cca. 35 de minute la foc mediu. Se servesc ca atare, sub formă de aperitiv sau fel principal alături de garnitura preferată. Spor și poftă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din carne tocată a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|