Ingrediente
- 1 kg carne tocata [ acasa] vita + porc
- 500 gr afumatura Kaizer+ ceafa
- 500 Gr ceapa Rosi+ alba +verde
- 400 gr orez
- 2 linguri pasta kapia
- 1 lingurita boia ardei
- marar verde
- sare
- 100 ml ulei
- Piper
- cana bulion de rosii
- Frunze de varza verde + varza murata + foi salata verde
- 50 ml otet
Mod de preparare
-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose.
-Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri .
-Impartiti in doua sau trei frunzele daca sunt prea mari .
-Taiati ceapa marunt si o caliti in ulei , adaugati si orezul si caliti pana devine sticlos . Amestecati cu carnea tocata, pasta ardei . boia si putin marar verde tocat .Sarati, piparati si mai amestecati in compozitie putin bulion sau o lingura pasta de rosii.
-Impachetati sarmlutele , le puneti intr-o tava sau vas ceramic uns cu ulei .
-Presarati marar verde , inveliti totul cu felii subtiri de afumatura , stropiti cu putin ulei .
-Puneti apa cat sa le acopere dar nu de tot [ sunt mai bune in ultima faza a prepararii sa fie copte-rumenite ].Acoperiti cu folie si dati la cuptor 30 minute . Dupa aceasta scoteti folia sau capaculsi le lasati inca 30 min sa se rumeneasca la foc mic .
Serviti dupa pofta cu smantana - noi preferam iaurt mai gras , ardei iute sau hrean in otet .Nu uitati ca merge si un pahar de vinisor. Alb !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute mixte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|