Sarmalute mixte

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
31 Mai 2012 | 4321 vizualizari
Sarmalute mixte

Pe buna dreptate sunt mixte caci contin trei sortimente de carne , trei de ceapa si doua de varza [ am infasurat cateva chiar si in frunze de salata ].La granita dintre sezoane ai de unde alege . Sarmalutele au fost cu atat mai bune cu cat stiam ca varza ,ceapa si carnea sunt de ,, origine controlata '' adica din gradina noastra sau gospodaria socrelei .

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata [ acasa] vita + porc
  • 500 gr afumatura Kaizer+ ceafa
  • 500 Gr ceapa Rosi+ alba +verde
  • 400 gr orez
  • 2 linguri pasta kapia
  • 1 lingurita boia ardei
  • marar verde
  • sare
  • 100 ml ulei
  • Piper
  • cana bulion de rosii
  • Frunze de varza verde + varza murata + foi salata verde
  • 50 ml otet

Mod de preparare

-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose.

-Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri .

-Impartiti in doua sau trei frunzele daca sunt prea mari .

 -Taiati ceapa marunt si o caliti in ulei , adaugati si orezul si caliti pana devine sticlos . Amestecati cu carnea tocata, pasta ardei . boia si putin marar verde tocat .Sarati,  piparati si mai amestecati in compozitie putin bulion sau o lingura pasta de rosii.

-Impachetati sarmlutele , le puneti intr-o tava sau vas ceramic uns cu ulei .

-Presarati marar verde , inveliti totul cu felii subtiri de afumatura , stropiti cu putin ulei .

-Puneti apa cat sa le acopere dar nu de tot [ sunt mai bune in ultima faza a prepararii sa fie copte-rumenite ].Acoperiti cu folie si dati la cuptor 30 minute . Dupa aceasta scoteti folia sau capaculsi le lasati inca 30 min sa se rumeneasca la foc mic .

Serviti dupa pofta cu smantana - noi preferam iaurt mai gras , ardei iute sau hrean in otet .Nu uitati ca merge si un pahar de vinisor. Alb !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute mixte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie

Postat de Mihaela11_jo

Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de...

Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita de post

Postat de Mihaela11_jo

Sarmalute in foi de vita de post

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2012, 15:28
Delicios! Super idee! Eu as manca sarmale cu smantana oricand!
la 31.05.2012, 15:37
waw cat de bine arata...am facut si eu azi sarmalute insa vegetale...ale tale sunt o nebunie
la 31.05.2012, 15:41
Woow,bune,bune!
la 31.05.2012, 15:53
Ce bine arata!
la 31.05.2012, 15:58
buneeeeeeeeee

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking