Scoici inabusite (Ameijoa á Bulhão Pato)

Postat de xana in Fructe de mare
14 Aug 2013 | 3567 vizualizari
Scoici inabusite (Ameijoa á Bulhão Pato)

Trebuie sa recunosc ca la reteta asta am fost mai mult fotograf. Din cand in cand sotul trece la oale si face ce stie el mai bine, scoici, pacat ca e cam rarut :)

Ingrediente

  • 1 kg de scoici congelate
  • 3 catei de usturoi
  • coriandru verde
  • sucul de la o lamaie
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline

Mod de preparare

Scoicile se pun in apa cu o lingura de sare. Dupa vreo 5 minute se schimba apa si se mai lasa inca 5 minute, la fel, cu o lingura de sare, apoi se pun la scurs intr-o sita.

Intre timp taiem usturoiul feliute si tocam coriandrul.

Intr-o tigaie larga(cu capac) punem ulei de masline(2-3 linguri e suficient) si cand s-a incins adaugam usturoiul si coriandru si lasam pana incepe sa prinda culoare. Adaugam scoicile iar cand incep sa se deschida stropim cu vin. Amestecam putin, punem capacul si mai lasam cca 5 minute. 

Luam de pe foc, stropim cu sucul de lamaie si presuram coriandru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici inabusite (Ameijoa á Bulhão Pato)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher

Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher

  Asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora...

Citeste continuarea

Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos

Postat de panacris

Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos

F ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2013, 17:35
Pe placul meu!
la 14.08.2013, 17:38
ce-mi plac astea nu sunt vongole?asa se numesc in italiana...in romana nu stiu
la 14.08.2013, 17:45
la 14.08.2013, 17:49
la 14.08.2013, 17:55
Da, in italiana, scoici e vongole, daca nu ma insel, eu am tradus din portugheza(ca sa fiu mai sigura)cu google si mi-a dat `scoici` Sunt vietnameze, cred ca la noi se gasesc din astea.

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking