Supă de varză roșie

Postat de elucubratiiculinare in Supe
8 Feb 2013 | 2733 vizualizari
Supă de varză roșie

Ingrediente

  • 1/2 varză roșie (aprox. 1 kg),
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 300 ml suc de roșii,
  • 1-2 linguri mărar proaspăt tocat,
  • sare,
  • opțional smântână pentru servit.

Mod de preparare

Varza roșie se curăță de primele frunze, apoi se taie fâșii, care se taie la rândul lor bucățele. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovul se curăță, se spală și se taie după preferință - cubulețe sau rondele. Ardeiul roșu se taie în două, se înlătură cotorul și semințele, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se pun într-o cratiță și se acoperă cu apă - apa să depășească cu 2-3 cm legumele. Se pun la fiert pentru 15 minute de când începe apa să clocotească. Adăugăm sucul de roșii și mai lăsăm să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare. Stingem focul și adăugăm mărarul tocat mărunt.

Servim după preferință caldă sau rece - în ambele moduri este delicioasă - cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de varză roșie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

Postat de mihaelar63

Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

Curatati si spalati legumele . Urechea de porc si soricul  se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat . Taiati soricul si urechea fasii...

Citeste continuarea

Supa cu legume verzi, linte si iaurt

Postat de mihaelar63

Supa cu legume verzi, linte si iaurt

Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Carnaciorii se taie rondele. Caliti usor prazul. Atentie prazul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2013, 23:11
Ce interesant! N-am mâncat niciodată!
la 08.02.2013, 23:12
la 08.02.2013, 23:13
la 08.02.2013, 23:17
la 09.02.2013, 00:33
Ce culoare faina..

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking