Tacaud la cuptor in sos aromat

Postat de Sylvia in Peste
6 Noi 2010 | 5020 vizualizari
Tacaud la cuptor in sos aromat

Asa cum v-am promis am inceput degustarea de noi sortimente de peste, in fiecare saptamana cumpar un peste din care nu am mai mancat si experimentez arome noi, saptamana acesata a fost tacaud un peste marin ce se gaseste in apele adanci ale Atlanticului, foarte aromat si bun, fara multe oase, inrudit cu morunul ( zicea dictionarul in care m-am uitat daca se traduce cumva in limba romana

Ingrediente

  • Avem nevoie deci de trei bucati de tacaud ( puteti sa il inlocuiti cu alt peste marin daca nu gasiti ) ,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml apa,
  • 50 ml vin alb,
  • o lingura pasta de ardei rosii ( eu o fac de casa ) 
  • o rosie decojita maruntita,
  • sare, piper proaspat macinat,
  • un amestec de ierburi uscate facut de mine special pentru preparatele de peste care contine 1/3 marar uscat cu tot cu crengute,  2/3 cimbru uscat si in plus cateva foi de dafin

Mod de preparare

 Preparare: spalam, curatam si uscam pestele si il asezam intr-un vas termorezistent.

Turnam peste el amestecul facut din apa, ulei, vin si restul condimentelor si presaram la sfarsit ierburile aromate.

 Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade si se lasa la temperatura aceasta 20 minute apoi scadem putin temperatura si mai lasam cateva minute sa mai scada sosul, timpii de preparare trebuie sa fie adaptati in functie de cuptorul fiecaruia.

Am servit pestele cu o garnitura de orez,  vroiam ceva neutru ca sa pot identifica bine aroma pestelui. Sincer am fost foarte multumita de el, atat de textura cat si de aroma, un peste aromat si lejer, usor de digerat….cu siguranta ca o sa il mai vedeti in farfuriile mele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tacaud la cuptor in sos aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tajine cu dorada si masline

Postat de Satisfyyourcravings

Tajine cu dorada si masline

Pentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor.  Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior....

Citeste continuarea

Turtite de orez cu peste

Postat de cristeena20

Turtite de orez cu peste

Pregatim orezul. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Cand e bine inmuiata si capata o culoare rumena adaugam rosia tocata marunt (sau puteti folosi rosii din conserva). Adaugam pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2010, 11:49
Va invit la peste
la 06.11.2010, 12:11
wow cum arata
la 06.11.2010, 12:38
daca i peste vin si eu
la 06.11.2010, 12:38
superrrrrrrrrrrr
la 06.11.2010, 12:46
Sylviuta, n-ai vrea tu sa m-adopti pe mine?

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking