Tort cu gutui si crema de branza dulce

Postat de alldaycooking in Dulciuri
11 Dec 2011 | 3884 vizualizari
Tort cu gutui si crema de branza dulce

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri de fructoza
  • 5 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 1 pumn de fulgi de grau expandati
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt (10 gr)
  • 1 gutuie
  • scortisoara
  • 1 lingura de fructoza
  • 350 gr branza de vaci
  • 50 gr smantana dulce
  • 3 linguri de miere
  • 10 gr gelatina
  • tort gelee

Mod de preparare

Pentru pandispan am frecat ouale cu fructoza, am adaugat uleiul si am amestecat pana la omogenizare. Ulterior am pus lapte si am amestecat foarte bine, am pus fulgii de grau si faina cu praful de copt si am omogenizat compozitia. Aam copt la 170 de grade Celsius pandispanul pentru aproximativ 15 minute.

Gutuia curatata de coaja am ras-o si am amestecat-o cu scortisoara si 1 lingura de fructoza. Aam adaugat gutuia rasa peste pandispan si am lasat sa se coaca pentru inca aproximativ 25 de minute.

Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa si am incalzit-o in cuptorul cu microunde (1 minut la putere maxima). Branza de vaci am amestecat-o cu smantana si mierea, am adaugat si gelatina si am mixat cu ajutorul blender-ului stick. Crema de branza am turnat-o deasupra prajiturii si am lasat in frigider pana a doua zi.

A doua zi am scos prajitura din tava (e de preferat sa se foloseasca o tava cu inel detasabil, altfel e destul de complicat scosul din tava). Am decorat cu feliute de gutuie si am turnat deasupra jeleul facut din un plic de tort gelee preparat conform instructiunilor de pe ambalaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu gutui si crema de branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert clatite cu dulceata

Postat de Oana

Desert clatite cu dulceata

Amesteca cu un tel, ouale cu untul topit, apoi laptele si faina. Omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase. Pune un praf de sare si subtiaza compozitia cu apa minerala, pana obtii un aluat fin si...

Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Postat de Elena_Daria

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Prima data ne ocupam de maia. Maruntim drojdia, o punem intr-un bol, adaugam peste ea zaharul, praful de sare, adaugam putin lapte pentru a se inmuia si omogenizam  usor. Adaugam apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2011, 22:45
wow ce bunatate
la 11.12.2011, 22:49
ce combinatie delicioasa
la 11.12.2011, 22:49
CE FAINA-I SECTIUNEA
si ce bun o fi
la 11.12.2011, 22:54
draguta combinatia!
la 11.12.2011, 22:54
Wow! Ce deliciu!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking