Zacusca

Postat de gurita_ta2005 in Zacusca
20 Aug 2012 | 4517 vizualizari
Zacusca

e pentru prima data cand fac zacusca,reteta mi-a dat-o mama mea:) a iesit super super buna:d!din cantitatea asta ies cam 20-21 de borcane (de 450 sau 400)

Ingrediente

  • 6 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 3 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 1 l ulei
  • 2 linguri jumate de sare mare
  • putin piper alb(1 lingurita)
  • 400 g pasta de bulion
  • 2 plicuri conservant

Mod de preparare

Ceapa se curata si se da toata prin robotul de bucatarie,o maruntim bine si o punem intr-o oala cu 1 litru de ulei si o lasam la foc mic timp de 1 ora jumate.Intre timp se coc vinetele,ardeii kapia si gogosarii.Ardeii kapia si gogosarii se pun intr-o oala,punem sare si se acopera cu un capac.Se curata vinetele cat sunt inca calde,dupa care incepe sa curatam ardeii si gogosarii,se curata si de seminte,zeama care ramane de la ardei se strecacoara cu o sita si se pastreaza.Se dau toate prin masina de tocat.Avem nevoie de o oala mare,cu pereti dublii,se adauga legumele tocate si ceapa fiarta in ulei.Punem sarea si piperul si le lasam la foc mediu si amestecam continuu.Se pun foile de dafin si conservantul.In zeama de la ardei strecurata punem bulionul,amestecam bine si adaugam totul in oala.Se lasa la foc timp de 1 ora 1/2-2 ore.Se pune fierbinte in borcane,se indeasa bine ca sa nu ramana bule de aer,iar deasupra adaugam putin ulei incalzit.Se pune capacul pe fiecare borcan si se pun intr-o tava si se da la cuptor10-15 minute si se lasa acolo pana a doua zi.Borcanele se pun in loc rece si intunescos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2012, 12:18
revin si cu poze mai pe seara
la 20.08.2012, 12:21
gurita, doar ne amagesti?
la 20.08.2012, 12:22
eu nu pun conservant la zacusca si tine si de la un an la altul
la 20.08.2012, 12:40
eu am pus sa nu riscsi mama pune...nu am aparatul la mine,l-am uitat la mama,ca la ea a fost facuta zacusca
la 20.08.2012, 12:47
Gurita da' pompieru' unde-i in reteta asta ca nu l-am vazut? ))

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking