Ingrediente
- 6 kg vinete
- 3 kg ardei kapia
- 3 kg gogosari
- 2 kg ceapa
- 2 foi de dafin
- 1 l ulei
- 2 linguri jumate de sare mare
- putin piper alb(1 lingurita)
- 400 g pasta de bulion
- 2 plicuri conservant
Mod de preparare
Ceapa se curata si se da toata prin robotul de bucatarie,o maruntim bine si o punem intr-o oala cu 1 litru de ulei si o lasam la foc mic timp de 1 ora jumate.Intre timp se coc vinetele,ardeii kapia si gogosarii.Ardeii kapia si gogosarii se pun intr-o oala,punem sare si se acopera cu un capac.Se curata vinetele cat sunt inca calde,dupa care incepe sa curatam ardeii si gogosarii,se curata si de seminte,zeama care ramane de la ardei se strecacoara cu o sita si se pastreaza.Se dau toate prin masina de tocat.Avem nevoie de o oala mare,cu pereti dublii,se adauga legumele tocate si ceapa fiarta in ulei.Punem sarea si piperul si le lasam la foc mediu si amestecam continuu.Se pun foile de dafin si conservantul.In zeama de la ardei strecurata punem bulionul,amestecam bine si adaugam totul in oala.Se lasa la foc timp de 1 ora 1/2-2 ore.Se pune fierbinte in borcane,se indeasa bine ca sa nu ramana bule de aer,iar deasupra adaugam putin ulei incalzit.Se pune capacul pe fiecare borcan si se pun intr-o tava si se da la cuptor10-15 minute si se lasa acolo pana a doua zi.Borcanele se pun in loc rece si intunescos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|