- spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si  2 foi de dafin (15 min), - carnea o taiem bucatele mai mari si o punem la calit in untura, cand prinde un pic de culoare adaugam o ligurita de piper boabe, 2 foii de dafin si un paharel de apa calduta, acoperim si lasam la foc mic,(...
- punem uleiul la incalzit intr o oala, -tocam ceapa si o punem la calit in ulei, morcovii da ti pe razatoare, ardelul tocat cubulete, cartofii taiati cubulete mai mari si lasam la foc potrivit 5 minute apoi adaugam apa( cum doriti mai multa sau mai putina, mie nu mi place cu multa apa) si...
Varza dulce cu pui
In la 6 Iun 2011
Varza dulce cu pui
Pieptul de pui il taiem ca pentru snitel apoi fasii si il punem la macerat cu 2 linguri de ulei,sucul de lamaie, sosul de soia, otetul basmatic si lingurita de piper maciat; cel mai bine ar fi sa lasat puiul la macerat de pe o zi pe alta, asa v a da gust mai bun la varza; Punem 2 linguri de...
Supa de dovlecel cu sunca
In la 1 Iun 2011
Supa de dovlecel cu sunca
* in cele 3 linguri de ulei pune la prajit legumle (dovleceii si cartofii taiati in cuburi iar prazul in feliute) inpreuna cu sunca taiata cubulete, *dupa cateva minute punem vinul si lasam sa se evapore apoi punem sare, piper si 1 l. de apa, acoperim si lasam sa fiarba 20 de...
Peste prajit
In Peste la 1 Iun 2011
Peste prajit
* punem cartofii in apa la fiert cu foile de dafin, boabele de piper si o lingurita de sare pt. 20 minute, * intre timp prajim pestele;   pune ulei in tigaie;   punem sare pe peste;   batem ouale cu o jumatate de lingurita de piper;  dam pestele prin oua...
Pulpe la cuptor cu legume
In la 4 Mai 2011
Pulpe la cuptor cu legume
--pune la marinat pulpele cu 3 linguri ulei,sosul de soia,mararul uscat si condimentele pt.  pui(cu o zi de inainte daca se poate), --se pun pulpele in tava cu tot de la marinat si usturoii cu coaja, se acopera cu foaie aluminiu si se da la cuptor timp de 45 minute la 200 G --cu...
-- in 3 linguri de ulei punem la prajit(foc mic) cepele, jumatatile de ardei, usturoiul,leusteanul si pantrujelul(lasam un pic pentru chiftelute), --dam la oparte pielea de pe carnati si carnea o punem intr un bol cu oul, candimentele,paine inmuiata in lapte, pantrujelul si amestecam...
Supa de rosii
In la 30 Mar 2011
Supa de rosii
 * punem in ulei la calit ceapa tocata, dupa 5 minute morcovul,adrelul rosu si cartoful(taiate cuburi), acoperim si lasam la foc mic 10 minute,  * apoi punem apa( sau supa de legume), acoperim si lasam sa fiarba la foc mic 30 min,  * luam de pe foc; bagam piciorul de la...
Condimentam cu sare si piper ficatul; ungem o tigaie cu ulei si punem ficatul la prajit pe ambele parti apoi  rezervam, Dupa ce am termint de prajit ficatul in aceeasi tigaie punem ceapa( taiata slobozi) si ardelul; Ficatul il taiem in patratele si il adaugam peste ceapa si ardel;...
Pieptul de pui taiat bucatele il punem la macerat in ulei, sucul de lamaie, sosul de soia si condimentele pt. pui Punem puiul la prajit (cu tot ce a lasat la macerat) bine pe toate partile, apoi adaugam ceapa si usturoiul tocat si lasam la calit timp de 10 minute la foc mic; Adaugam...
  pune carnea la fiert in apa(4 l), luam spuma, apoi punem foile de dafin, boabele de piper si lasam sa fiarba bine( cam o ora),  ceapa si marul le tocam marunt si le punem la calit in ulei( trebuie sa fie calite bine, nu arse),   separat intr o oala mare pune apa...
  punem ceapa tocata la calit in ulei, apoi adaugam usturoiul, ardelul, rosia si lasam 5 minute; adaugam carnea si amestecam bine( daca nu lasa un pic de apa punem un paharel cu apa si lasam sa fiarba carne)   cu ajutorul furculitei rupem un pic rosiile in cutie si punem peste...
Bors de fasole cu fumatura
In la 23 Feb 2011
Bors de fasole cu fumatura
Bucatile de picior si costita de porc le punem la fiert in 1 1/2 l. apa( sau supa de legume, daca nu aveti se poate face dintr o ceapa, un morcov, 2 cartofi, partea verde de la praz; ce legume aveti prin frigider;  da un gust foarte bun la mancare) timp de o ora , o ora jumate ( pana se...
  * sosul de soia, sucul de la jumatea de lamaie, otetul, rozmarinul, piperul, sarea, uleiul si pieptul de pui taiat bucatele se amesteca bine si se lasa la rece timp de 4 ore (sau mai mult chiar o noapte),  * slanina se taie bucatele si se pune impreuna cu puiul la prajit,...
  * carnatii ii taiem feliuta si ii punem la calit fara ulei, cand a lasat toata grasa ii scoate si in grasa ramasa punem ceapa tocata la calit timp de 5 minute apoi restul de legume tocate si mai lasam inca 5 minute,  * adaugam 2 l. de apa, nautul si lasam sa fiarba 15 minute,...
  * pieptul de pui il taiem cuburi ( sau cum doriti)si il punem la calit in ulei timp de 5 minute, apoi adaugam ceapa tocata marunt si mai lasam inca 5 minute,  * punem bulionul, paharul cu apa, lingura de delicat, acoperim si lasam la foc mic timp de 20 minute,...
  * cartofii si morcovii se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 minute,  * ceapa se toaca marunt, (se poate pune mai multa ceapa daca va place, eu nu prea ma inteleg cu ceapa cruda) cartofii, morcovii si castravetii in otet ii taiem cuburi si amestecam cu mustarul si...
Supa de usturoi
In la 10 Feb 2011
Supa de usturoi
 * taiem usturoii feliuta si ii punem la calit in ulei (sa nu se arda),  * adaugam supa,boiaua si lasam sa fiarba 10 minute,  * oprim focul si adaugam pantrujelul tocat si probam de sare,  * pune 2 felii de paine in farfurie si deasupra supa de usturoi,
 * amestecam 2 linguri ulei , rozmarinul,piperul,  usturoiul, sarea, condimentele bine si ungem jumatea de iepure(eu am pus picioarele si partea din spate cu multe carne); o punem in tava si  acoperim cu foaie de aluminiu,  * cartofii ii taiem in 4 si ii amestecam cu...
Clatite cu dulceata
In Dulciuri la 5 Feb 2011
Clatite cu dulceata
  batem oul bine cu zaharul, adaugam laptele, apoi scortisoara si faina,   ungem tigaia cu ulei si incepem sa facem clatitele,   umplem clatitele cu dulceata de capusuni si trandafiri,   decoram frumos cu capusuni, frisca, scortisoara macinata si sirop de ciocolata!...
  punem oasele la fiert in apa pana cuprinde bine, luam spuma, punem boabele de piper, dafinul si lasam sa fiarba la foc mic (eu am lasat 2 ore la foc mic mic) pana se desprinde carnea de pe oase,   ceapa tocata marunt o punem la calit in ulei timp de 6 minute,adaugam ardelul...
  *cartofii ii taiam si ii punem la fiert in apa cu sare timp de 15 minute,  * punem ceapa la calit in 2 linguri de ulei, dupa 6 - 7 minute adaugam bulionul, lintea,cartofii,supa(sau apa) si lasma sa fiarba 15 minute,  * inainte de a opri focul punem lingura de...
 * pieptul de pui il taiem si apoi il batem pt. snitel, il condimentam,  * legumele le punem la fiert in apa cu sare 20 minute,  * batem ouale cu un pic de sare si piper,  * punem ulei la incalzit,  * dam carnea prin faina - ou - pesmet si...
Pui cu cartofi la cuptor
In la 24 Ian 2011
Pui cu cartofi la cuptor
3 linguri ulei, otetul balsamic, sucul de la lamaie, sosul de soia, lingurita de ierburi aromatice, condimentul pt. pui, piperul si sarea se amesteca apoi se ung bine copanelele si se lasa la macerat timp de 2 ore( eu le am lasat o noapte). Se pune tot in tava si se da la cuptor 170 grade timp de...
Tort cu capsuni
In la 23 Ian 2011
Tort cu capsuni
  intr- un bol mare punem ouale, zaharul si le batem bine bine, apoi punem untul, (trebuie sa fie de la temperatura camerei) faina,laptele si amestecam bine,   punem aragazul la incalzit 170 grade   ungem tava cu unt  apoi cu faina si punem compozitia, dam la cuptor...
tocam carnea si carnatul(fara piele) in robot. punem painea in lapte apoi o stoarcem bine si o  adaugam peste carne impreuna cu patrujelul tocat, oul, condimentele pt. carne si amestecam bine, cartofii ii punem la fiert in apa cu sare pt. 20 minute, cepele le tocam si le punem cu...
Bors de cartofi
In Supe/Ciorbe la 22 Ian 2011
Bors de cartofi
  taiem ceapa, rosia si jumatatile de ardei in cubulete. morcovul il dam pe razatoarea mare. cartofii i-am taiat in cuburi.  punem apa in oala ( eu am avut cateva oase de pui si le am fiert mai intai in apa 30 minute. am scos oasele si am strecurat apa) si punem totul in apa la fiert...
  * punem toate legumele la fiert in apa cu sare pana sunt bine bine fierte,  * intr o tigaie punem 3 linguri de ulei si una de unt la incalzit, adaugam legumele si le facem ca  pentru piure,  * se amesteca bine si cand este facut un piure se face ca o "turta" cu...
 * curatam cartofii,ii taiem in doua si ii punem la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute,  * punem uleiul la incalzit,  * batem ouale cu un pic de sare, piper si condimente pt. peste,  * dam pestele prin faina, prin oul batut, prin pesmet si il punem...
Carne in sos cu legume
In la 21 Ian 2011
Carne in sos cu legume
  * punem carnea spalata intr o oala si acoperim cu apa,  * cand incepe sa fiarba luam spuma si apoi acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa fiarba o ora,  * dupa o ora de fierbere tocam ceapa marunt si o punem peste carne,impreuna cu 2 linguri de ulei,...
Afisate 1 - 30 din 40 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking