Pentru inceput se clatesc boabele de quinoa intr-o sita cu apa rece. Se spala foarte bine, pentru ca altfel quinoa este amara. Dupa scurgere, respectand regula 1 masura de quinoa, 2 masuri de apa, o...
Baclava
In la 23 Feb 2013
Baclava
Foile de placinta trebuie sa fie decongelate total. Zaharul si apa se pun la fiert intr-o craticioara. Dupa ce fierbe cateva minute, se adauga zeama de la lamaie, coaja si aromele, dupa gust. Tapetam o tava cu hartie de copt si incepem sa intindem foile. Punem jos 5 foi (fiecare unsa cu...
Am taiat cubulete mici avocado (pe care le stropim cu doua-trei picaturi de lamaie, sa nu oxideze) si castravetele. Iaurtul se amesteca cu patrunjelul taiat fin si 2 -3 cozi de ceapa verde. Nu am folosit partea alba pentru ca nu am vrut un gust prea pregnant, ci aroma subtila de ceapa verde....
Budinca braziliana
In la 3 Dec 2012
Budinca braziliana
Laptele condensat impreuna cu laptele integral, masurat cu aceeasi cutie, se amesteca intr-un bol. Punem si ouale, apoi mixam la turatie mare pana ce toate ingredientele sunt omogenizate . Intr-o forma metalica (n-am avut ceva potrivit, am folosit o cratita cam mare..) se pune zaharul la...
Se foloseste orice peste de apa dulce, chiar mai multe feluri. De data asta am avut babusca. Se curata si se fileteaza pestele,  apoi se toaca la robot sau masina de tocat carne. Pestele ramas in urma filetarii se pune la fiert cca 5 min pentru a obtine o supa, care se strecoara. In...
Mazarea se fierbe impreuna cu pastele (am avut congelata, s-a fiert atat cat trebuie), apoi se dau sub un jet de apa rece si se lasa de-o parte. In acest timp, intr-o tigaie antiaderenta se caleste usor usturoiul cu pancetta taiata fasii, cateva miniute.  Se adauga pastele, mazarea...
Se curata stiuca si se taie rondele. Cartofii cuburi se pun intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei de masline, se pune peste ei apa, la nivelul lor. Punem si boia dulce, maghiran, sare si piper dupa gust, apoi se introduc la cuptor pana sunt pe jumatate facuti, apoi pestele se adauga...
Orezul se spala si se pune in apa clocotita cu sare, sa se umfle, cam 15 minute. Intre timp, intr-o tigaie punem ulei de masline, topim untul, si punem fideaua sfaramata sa se prajeasca, sare si piper dupa gust. Fideaua trebuie sa se faca maro de-a binelea, "neaparat sa o prajiti pana se...
Uleiul de masline se amestca bine cu sare, piper, usturoi pisat si maghiran, pana devine cremos, apoi fiecare bucata de peste se unge cu acest amestec. Se pun in punga speciala pentru copt, se adauga putin vin alb sec, apoi se agita punga pentru a se amesteca toate aromele.  Intr-o alta...
Crostoli vanilati
In Dulciuri la 18 Feb 2012
Crostoli vanilati
Punem frisca lichida intr-un castron, adaugam zaharul vanilat, esenta si un varf de cutit de sare si amestecam. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam treptat, intai cu o lingura de lemn, apoi cu mana, pana se obtine un aluat elastic usor de lucrat. Pudram masa cu faina si intindem...
Makaronia Tou Fournou
In Paste la 29 Noi 2011
Makaronia Tou Fournou
Pastele se fierb cu putina sare si ulei de masline. Cand sunt gata, se dau prin jet de apa rece si se pun deoparte. In timp ce fierb tagliatellele, intr-o cratita se topeste un pachet de unt peste care se adauga treptat faina, amestecand bine, pana se face ca un bulgare mare auriu. Atunci...
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc usor in unutul topit, apoi se adauga baconul fasii si ciupercile feliate. Se lasa la foc pentru 5 minute, apoi se adauga smantana si parmezanul. Se asezoneaza cu piper si sare. Lasam sa dea cateva clocote la foc mic, amestecand continuu. Se...
Gem de mere
In la 10 Noi 2011
Gem de mere
Merele se curata de coaja, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa-si pastreze culoarea aurie. Adaugam zaharul, se amesteca si una-doua ore asteptam sa lase zeama, apoi se pun la fiert intr-o cratita adanca, de inox, cu fundul gros,...
Prepelitele se curata, se spala si se lasa la zvantat. Din usturoi pisat, patrunjel uscat, ulei de masline, sare si piper mixate obtinem o pasta, cu care ungem bine prepelitele, pe toate partile. Invelim apoi fiecare prepelita cu cate o felie de bacon, le aranjam intr-o cratita sau vas...
Pasta de peste
In Peste la 31 Iul 2011
Pasta de peste
Pestele fiert (ramas de la ' Borsul Pescarului ') se curata de oase pe cat posibil, se mixeaza cu ulei de masline, zeama de lamaie si sare, pana se obtine o pasta tartinabila. Se amesteca bine cu ceapa si usturoiul, tocate foarte marunt. Se servesc tartine, cu paine prajita si pasta de...
Borsul pescarului
In la 31 Iul 2011
Borsul pescarului
Pestele mic se curata de solzi si mate si se pune la fiert cca 15 minute. Se scoate pestele, se strecoara zeama prin sita deasa,apoi se pun radacinoasele taiate cubulete mici. Cand sunt aproape fierte, se adauga bucatile de peste, orezul, cimbrul, ceapa, ardeiul si rosiile, si se lasa la fiert...
Ton sicilian
In la 6 Iul 2011
Ton sicilian
Intr-o tigaie mare, se pun la inabusit ceapa si usturoiul in ulei de masline, la foc mediu, pana se inmoaie ceapa. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, vinul si ardeiul iute tocat. Cand incepe sa fiarba se da focul mic si se lasa pe foc 7 minute. Se adauga busuiocul, cimbrul si...
Cherry Pie
In la 29 Iun 2011
Cherry Pie
Aluat : Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat, care se intinde cu mana intr-o tava rotunda sau vas yenna, inclusiv pe pereti (eu am un vas yenna cu diametrul de 25 cm, dar cantitatile merg si la 23 cm). Umplutura : Amestecam ciresele cu faina si zaharul. Veti observa...
Intr-o tigaie, inabusim ceapa, morcovul si usturoiul, tocate marunt, pret de cateva minute, apoi punem si carnea de pui tocata in prealabil, cimbru, putin suc de rosii, sare si piper dupa gust, amestecam bine si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc pana cand carnea este facuta (cca 10...
Carnea se toaca la masina sau robot, se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, verdeata si ceapa tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea fina. Daca vi se pare prea moale compozitia, puteti adauga putin pesmet. Tapetam o tava cu hartie de copt, formam chiftelute, nu prea mari ca...
Blatul : Untul se pune la topit la foc mic, fara sa clocoteasca, apoi dse toarna peste biscuitii macinati, impreuna cu o esenta de rom alb si una d evanilie si se amesteca foarte bine, pana cand untul este absorbit complet si omogen. Se pune in forma de tort si se preseaza bine pe fundul formei....
Tarta pentru Mos Craciun
In la 17 Dec 2010
Tarta pentru Mos Craciun
Se curata merele de coaja si se scoate cotorul, apoi se stropesc cu putin suc de lamaie. Se aseaza fiecare intr-un vas yenna sau forma de tort, uns cu unt. In fiecare scobitura, punem bucatele de miez de nuca, o lingurita de dulceata de afine, presaram putina scortisoara pe mere si asezam...
Iepurele se portioneaza si se pune intr-un vas, iar peste el se adauga marinata obtinute din toate ingredientele din lista, amestecate. Invartim carnea pe toate partie, incat sa fie bine trecuta prin marinata, apoi o lasam la rece cateva ore bune, (noi am lasat-o jumatate de zi) apoi se introduce...
Budinca cu ricotta
In Dulciuri la 3 Dec 2010
Budinca cu ricotta
Am pus orezul la fiert in lapte, amestecand des sa nu se prinda. Cand s-a fiert, l-am lasat sa se racoreasca. Intr-un castron, am amestecat oul cu mierea, scortisoara, romul, ricotta si stafidele. Apoi am adaugat orezul si am omogenizat compozitia. Am uns cu unt un vas de lut (pentru 2...
Intr-o cratita de inox sau care stiti ca nu se lipeste, se amesteca ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, macul si faina, folosind un tel. Se pune pe aragaz la foc mic si se adauga treptat laptele, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Se fierbe aproximativ 5 minute, amestecand cu telul mereu,...
Supa crema de linte
In la 30 Noi 2010
Supa crema de linte
Lintea se lasa la inmuiat peste noapte, sau macar cateva ore, apoi se fierbe in aceeasi apa 45 minute, cu foaia de dafin, oregano, maghiran si cimbru. Ceapa se caleste usor, impreuna cu usturoiul maruntit in putin ulei de masline. Intre timp, taiem cuburi legumele, le puneam in cratita,...
Penne cu spanac si rosii
In la 15 Noi 2010
Penne cu spanac si rosii
Usturoiul se toaca marunt si se pune la innabusit in 2 linguri de ulei de masline, nu prea mult, aproximativ un minut. Se adauga rosiile cubulete, se amesteca bine si se acopera cu un capac. Dupa ce sosul a clocotit cateva minute, se adauga spanacul proaspat, taiat fasii, sau pur si simplu,...
Aripioarele se pun la fiert, se spumeaza. Intr-o tigaie, punem la inabusit ceapa tocata marunt, impreuna cu ardeiul gras taiat cubulete. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile feliute, presaram cimbru, putina sare si piper si lasam pe foc cam 5 minute. In cratita cu aripioare adaugam...
Lipiile se taie in forma de triunghiuri. Uleiul de masline se amesteca cu boia dulce, piper, usturoi granulat/praf, putina sare, dupa gust si preferinta. Daca vreti sa fie mai picante chipsurile, puneti un strop de boia iute sau mai mult piper. Fiecare triunghi se unge cu amestecul de mai...
Pizza Deliziosa
In la 28 Oct 2010
Pizza Deliziosa
Aluat : am pus ingredientele pentru aluat, in ordinea de mai sus, in cuva masinii de paine la programul de framantat si dospit. Sau: se poate framanta un aluat, pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la dospit o ora, la loc caldut. Sosul : rosiile se mixeaza impreuna cu usturoiul,...
Afisate 1 - 30 din 112 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking