Am început cu sosul de prune care se prepară extrem de simplu. Am așezat rondelele de ceapă într-o crăticioară împreună cu puțin ulei de măsline. Am adăugat mierea și le-am lăsat să se caramelizeze ușor. Peste acestea am adăugat prunele și siropul și...
   Am pregătit prima oară sosul de ciuperci. Este foarte ușor de realizat și e nevoie doar de trei ingrediente: unt, ciuperci și smântână dulce. Am ras două ciuperci într-o crăticioară, am adăugat untul și le-am tras ușor la tigaie. Când apa pe care...
   Am pus spanacul decongelat și stors de apă într-un vas împreună cu brânzeturile, iar după ce le-am amestecat am adăugat sarea, un ou și 50 g de pesmet, apoi am omogenizat totul.    Pe masa de lucru am întins aluatul de patiserie cu ajutorul...
Am așezat carnea pe fundul vasului ceramic al slow cooker Crock-Pot   4,7 l  digital am tăiat ardeiul, ciupercile și prazul tije și le-am așezat deasupra. Am ras morcovul pe răzătoarea mică și am adăugat sosul de soia apoi restul ingredientelor, mai puțin...
   Pentru că stau prost la capitolul răbdare și pentru că v-am spus deja că ador carnea de miel, am trișat puțin și am fiert ușor pulpa în oala sub presiune. De fel, carnea de miel este un timp de carne care necesită destul de mult timp de gătire, deci cred că am...
   Pentru început am curățat carnea de somon îndepărtându-i pielița. Am tăiat-o pe mijloc astfel încât să obțin o bucată mai lunguiață.     Am pus într-un castron untul și piperul roșu. Am omogenizat după care am...
   Am amestecat untul topit, laptele și drojdia. Într-un castron încăpător am cernut făina peste care am adăugat amestecul de lapte și restul ingredientelor.    Am frământat un aluat dens și ușor lipicios. L-am lăsat la dospit aproximativ 30 de...
   Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală la final. Pe cât de multe ingrediente sunt, pe-atât de ușoară este rețeta. :) Bineînțeles am conectat aparatul  Breville Panini Maker  la...
   Am omogenizat într-un vas ingredientele umede pentru aluatul de clătite. Am adăugat făina pe care am încorporat-o în aluat. La final am adăugat sarea și semințele de susan negru.    Am conectat aparatul  Breville Panini Maker  la sursa...
   După ce am fiert și am răcit sfecla roșie, am tăiat-o și am pus-o într-un vas împreună cu oul, laptele și untul topit. Am condimentat, apoi cu ajutorul mixerului vertical am omogenizat totul. Am adăugat și făina și am încorporat-o cu ajutorul unui tel....
    Am pus pe rând, într-un vas, ingredientele pentru aluatul de clătite și am omogenizat, obținând un aluat consistent, nu gros. Nu am folosit zahăr în aluat deoarece pudra de roșcove are o aromă deosebită; o tentă dulceagă, carameloasă. ...
   Într-un vas încăpător am amestecat ingredientele uscate.     Într-o cană gradată am măsurat laptele cald, am adăugat untul moale și oul. Am omogenizat totul nu un tel până când untul s-a topit.    Am turnat laptele...
   Am amestecat ingredientele uscate într-un vas încăpător.     Într-un alt castron am mixat albușurile spumă tare, apoi am redus viteza mixerului la minim și am adăugat gălbenușurile și ingredientele lichide.    În...
Am început prin a tăia rahatul cubulețe. L-am amestecat cu puțin zahăr pudră pentru a nu fi lipicios. Am adus albușurile la temperatura camerei, am adăugat un praf de sare și zeama de lămâie și am pornit mixerul pe treapta I. Am crescut viteza treptat.  Am...
   În primul rând am hidratat perlele de tapioca în apă, timp de aproximativ o oră, apoi le-am spălat sub un jet de apă rece.    Am pus laptele de vacă la fiert pe bain marie. Eu am folosit oala specială pentru fiert laptele. Am adăugat tapioca și...
Tort diplomat
In la 19 Mai 2015
Tort diplomat
   Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am pregătit o tavă rotundă pentru tort, cu diametrul de 24 cm ).    Am adăugat...
   Pentru început am spălat și am uscat 5 borcane de 370g. În ele voi pasteuriza și voi păstra pateul.    Am curățat ficatul de pielițe și cheaguri de sânge. L-am pus într-un castron încăpător împreună cu ouăle și ceapa...
Papricaș de porc
In la 15 Mai 2015
Papricaș de porc
   Am ras morcovii, am tăiat ceapa julien și le-am pus în tigaie împreună cu 50 g de unt.    Am adăugat carnea tăiată felii și treptat, câte puțină zeamă din oala în care au fiert limbile.    Când ceapa s-a înmuiat...
   Par multe ingrediente, însă sunt suficiente și ideale pentru o combinație incredibilă de gusturi.    Am folosit o tigaie grill pentru a prăji feliile de pâine și ciupercile.    Am așezat ciupercile peste feliile de toast și am presărat...
   Am pregătit marinata omogenizând iaurtul cu untul moale. Am adăugat ardeiul și leușteanul tocat, apoi am condimentat.     Am bătut puțin feliile de cotlet și le-am lăsat o oră să se odihnească în marinata pregătită anterior.  ...
Supă cremă de brânză
In la 11 Mai 2015
Supă cremă de brânză
   Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul.     În timp ce supa a fiert am pregătit brânzeturile pe care le-am ras pe răzătoarea mică.    Când...
Am început prin a pune într-un castron încăpător brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, coaja de la o portocală și extractul de vanilie. Am omogenizat cu o furculiță, apoi am adăugat făina cernută împreună cu praful de copt. Am început să...
   Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când acesta s-a dizolvat.    Am răsturnat gălbenușurile peste spuma de albușuri și am...
Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un capac și i-am lăsat să se înăbușe. Când ceapa s-a înmuiat am adăugat laptele...
Am pus orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj. De regulă, acest orez este fiert când apa se evaporă complet.   Între timp am sotat apio și arpagicul.    Am adăugat leurda, mazărea, porumbul și peperoncino iar mai...
Pască tradițională
In la 19 Apr 2015
Pască tradițională
Mai întâi de toate am frământat aluatul.  Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt castron am amestecat brânza cu restul ingredientelor. Am făcut o adâncitură în...
Într-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul. Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de pe foc. Practic, această omletă se coace datorită căldurii vasului în care este preparată. Când ouăle au început să se închege...
Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească. Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine elastic și ușor de manevrat. În cele 10 minute am amestecat bine brânza de vaci cu sare și piperul proaspăt...
Acum să vă explic rețeta. :) Pentru începu am pus năutul la fiert în apă cu un praf de sare. Am tras la tigaie pulpele împreună cu zahărul brun pentru a se rumeni ușor. Nu îndepărtăm pielea deoarece va înlocui adaosul de grăsime. Le-am acoperit cu...
Am bătut ușor carnea. Într-un castron am amestecat pasta de susan cu apa și condimentele, apoi am uns fiecare felie de carne cu sosul obținut. Am feliat cașcavalul, apoi l-am împărțit în mod egal pe fiecare felie de cotlet. Am împăturat colțurile pentru a...
Afisate 31 - 60 din 159 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking