MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI
Am curățat și am tăiat ceapa în 4. Am așezat-o împreună cu laptele în vasul robotului. Amestecul obținut l-am strecurat; am avut nevoie doar de zeamă. Am condimentat-o și am pus în ea carnea tăiată cuburi.
Am pregatit...
Pentru că am folosit o bucată dintr-o coastă de miel, am început prin a dezosa. Am condimentat-o, apoi am uns-o bine cu tahini. Am rulat-o, după care am pus-o în caserola pentru marinare.
Am așezat peste ea două felii de lămâie, câteva roșioare și chivas....
Modul de preparare al marinadei:
În caserola pentru marinare rapida am pregătit un mix din lapte, ulei, praz și restul condimentelor. Am marinat organele de miel pe care le-am curățat și le-am tăiat în bucăți potrivite. Am conectat caserola la aparatul de vidat și am...
Am tocat verdețurile, am tăiat rondelele de ardei iute și am presat cu podul palmei cățeii de usturoi. Le-am pus în caserola pentru marinat împreună cu carnea tăiată cuburi, uleiul și puțină sare. Am masat bine carnea pentru a fi acoperită complet de marinadă.
Am...
MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI
Am pregătit marinada direct în caserola de vidare. Am amestecat uleiul împreună cu ceapa și condimentele apoi am adăugat coastele de miel pe care le-am uns bine cu această mixtură. Peste ele am turnat vinul roșu.
După ce am închis...
Am dizolvat drojdia în apa călduță. Am adăugat zahărul, uleiul iar mai apoi am cernut peste acestea făina și sarea. Am frământat un aluat elastic pe care l-am lăsat să dospească aproximativ 30 de minute.
După ce a crescut, am întins o ”pătură” de...
Am spălat și am curățat toate legumele. Le-am tăiat, apoi le-am pus împreună cu apa în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital . Le-am potrivit gustul cu sare și piper, am adăugat uleiul de măsline și le-am lăsat să se coacă timp de 3 ore pe...
Este un chec simplu, care nu necesită migală, nici măcar pra mult efort. Ingredientele se pot încorpora împreună, însă eu am ales să le adaug pe rând din pură obișnuință.
Am pus ingredientele lichide în vasul robotului de bucătărie, apoi zagărul și...
După cum spuneam mai sus, rețeta este extrem de simplă și nu necesită multe explicații.
Am turnat apa și bulionul și roșiile întregi în vasul ceramic. Am spălat, am tăiat prazul și leurda iar apoi le-am așezat și pe acestea în vas. Busuiocul l-am lăsat...
Pe cât pare de complexă, pe-atât de ușor e de preparat.
Pentru început, am hidratat soia în apă fierbinte. Am curățat și am scobit guliile. Miezul scobit l-am pus la congelator, e numai bun la supe sau ciorbe.
Am tocat ceapa și ardeiul, am ras morcovul...
Am spălat și am curățat legumele. Am tăiat ciupercile, prazul și ardeiul iar morcovul l-am ras. Le-am pus în vasul ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock-Pot și le-am stropit cu uleiul de măsline. Am adăugat o parte din smântână și 300 ml apă.
Restul...
Când cumpărați limbă, fie ea de vită sau porc, aceasta va fi destul de murdară așa că vă recomand să o spălați bine în apă rece pentru a îndepărta de pe ea sângele. Puteți chiar s-o lăsați 10 minute să stea în apă foarte rece. La fel fac și eu....
Am pus pe foc o oală cu apă. După ce a început să fiarbă am adăugat puțină sare.
Am înlăturat primul strat de foițe de pe varză, am tăiat-o în jumătăți și am fiert-o timp de 2 minute.
Am pus mozzarella, untul, oul, smântâna și laptele...
Am fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am stors și l-am pus de-o parte.
Am atașat capacul iar după ce am pornit robotul am...
Am pregătit această băutură în în câteva secunde. După ce am conectat blenderul Breville Blend Active Pro la sursa de curent, am pus ingredientele în recipient, am montat capacul cu lame din inox și dintr-o apăsare de buton, gata smoothie-ul!
Am...
E simplu, știți deja. Trebuie doar să conectați aparatul la sursa de curent, să puneți ingredientele în recipientul portabil al blenderului Breville Active Pro și să-i montați capacul cu lame din inox. Vă desparte doar o apăsare de buton pentru a obține porția de...
Ei bine, de data asta am avut ceva mai mult de muncă. A fost musai să curăț banana înainte s-o folosesc. :)) În rest, am pus totul în recipientul
blender-ului Breville Blend Active Pro
, am montat capacul cu lame din inox și după ce l-am conectat la sursa de curent...
Desigur, e lesne de-nțeles cum se pregătește, nu e mare filosofie, dar ceea ce mă încântă este faptul că nu mai trebuie să risipesc bunătate de pulpă în storcătorul de fructe.
Am curățat portocalele, inclusiv de membrana albă (se curăță foarte ușor cu...
Am omogenizat ingredientele, apoi am pus compoziția la rece pentru 20 de minute.
Am pudrat făină pe blatul de lucru, am întins aluatul și am tăiat biscuiții. Eu i-am tăiat rotunzi, dar voi puteți să faceți ce forme de biscuiți doriți. :)
Am încins cuptorul la...
Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte. De regulă 100 g paste se fierb într-un litru de apă, iar sarea se pune după ce apa a început să fiarbă.
Am pus untul, prazul tocat și ciupercile într-o tigaie, pe foc. Am ales cele mai mici ciuperci și...
Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț, apoi le-am adăugat în castronul cu făină. Am adăugat oul și am frământat un aluat...
Modul de preparare al foilor:
Am separat albușurile pe care le-am bătut spumă împreună cu praful de sare. Am adăugat treptat zahărul și am mixat până când am obținut o spumă fermă.
Treptat am adăugat și gălbenușurile, apoi făina...
Într-o tigaie am pus prazul tăiat rondele, morcovul, stafidele și grăsimea. Am condimentat, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic 2-3 minute să se înnăbușeasca. Am adăugat zeama de legume.
Peste legumele înnăbușite am răsturnat...
Orice rețetă bună de turtă dulce începe cu siropul.
Într-o crăticioară am caramelizat o lingură cu zahăr, apoi am stins-o cu cele 125 g apă, obținând astfel siropul.
Am luat vasul de pe foc și am adăugat restul de...
După cum se vede, nu am dat cantități; asta pentru că e mai mult o idee, decât o rețetă propriu-zisă. Se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia.
Am fiert ouăle de prepeliță în apă cu sare și un strop de oțet. Le-am curățat cu...
Așa cum am spus în introducere, rețeta este una extrem de ușoară. De fapt, toate preparatele gătite astfel sunt floare la ureche. :)
Am pus mierea, sucul de roșii, sosul de soia și câteva crenguțe de oregano în vasul ceramic al slow...
Rețeta este foarte ușoară, astfel că toate ingredientele se amestecă împreună într-n vas încăpător. Compoziția este ușor ”sfarâmicioasă”, deci nu vă speriați dacă nu se leagă ca și un aluat frământat.
Am...
Am tăiat chifla în două jumătăți. Pe cea de la bază am întins un puțin peperoncizi, iar pe cealaltă pesto.
Pe chifla picantă am așezat castraveții tăiați felii, apoi brânza Gouda.
Peste acestea am așezat rondele de...
Am spart ouăle într-o farfurie cu bordură înaltă, am adăugat zahărul, extractul de vanilie și laptele.
Am omogenizat compoziția și am îmbibat, pe rând, fiecare felie de pâine.
Am rumenit câte două...
Am pus la fiert apa și oțetul într-o oală. Când a început să dea în clocot am redus focul, am adăugat condimentele, sarea, mierea și zahărul. Am amestecat până când zahărul s-a topit, apoi am dat oala de-o parte.
Am...