Fursecuri fragede
In la 5 Apr 2015
Fursecuri fragede
 Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și să lăsați aluatul în frigider peste noapte. Pe masa de lucru tapeta cu puțină făină...
Tiramisu reţetă originală Am topit zahărul cu grijă să nu se ardă, apoi am adăugat arahidele prăjite și le-am încorporat. Cranțul rezultat l-am lăsat să se răcească, apoi l-am zdrobit și l-am pus deoparte. Între timp am mixat brânza împreună cu...
Pentru început am tăiat prazul julien iar morcovii i-am tocat mărunt ( se pot da și pe răzătoare. Le-am stropit cu zeama de lămâie și ulei, apoi le-am sotat 1-2 minute. Am tăiat ardeiul roșu și l-am adăugat împreună cu fasolea în tigaie. Am potrivit...
De regulă când fierb fasolea, fierb suficientă încât să-mi ajungă să pun din ea și la congelator în vreo două pungi. Asta mă scutește de veșnicul ritual în care trebuie să hidratez fasolea și s-o fierb, totuși, destul de mult timp. Vă recomand și vouă...
Am fiert soia timp de 10 minute în apă cu sare apoi am pus-o într-o strecurătoare și am răcit-o sub un jet de apă. Am stors-o bine în mână și am pus-o într-un castron. Am cernut cele 3 linguri de făină, apoi am adăugat verdeața, uleiul și apa minerală....
Gomboțuri cu prune
In Dulciuri la 31 Mar 2015
Gomboțuri cu prune
Se fierb cartofii în coajă și se lasă să se răcească. Se curăță și se zdrobesc ca și pentru piure. Se adaugă făina apoi se frământă aluatul.  Într-o oală punem apa la fiert cu un vârf de sare, iar într-o tigaie rumenim pesmetul în unt,...
Blatul este cel obișnuit. După ce separăm ouăle, batem albușurile spumă tare. Nu uităm să adăugăm praful de sare. Când bezeaua este tare adăugăm alternativ gălbenușurile, uleiul și apa minerală. Cernem, treptat, făina și o încorporăm cu o spatulă. Până...
Supă cremă de legume
In la 31 Mar 2015
Supă cremă de legume
După cum am spus și mai sus, această supă se prepară foarte ușor. Fierbem legumele în apă fără sare. Când sunt fierte le strecurăm, le punem într-un castron, adăugăm sarea și rozmarinul și le tocăm cu ajutorul blender-ului de mână. Peste pasta obținută...
Prăjitură cu mere
In la 31 Mar 2015
Prăjitură cu mere
Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l în două părți egale. Întindeți prima foaie pe masa de lucru presărată cu făină din belșug ( e posibil să se mai rupă, dar...
Am pregătit 3 borcane, am tăiat cașul și usturoiul curățat în cuburi potrivite, apoi am spălat și am uscat frunzele de mentă și busuioc.  Rând pe rând am așezat toate ingredientele în borcane, apoi le-am acoperit cu uleiul de măsline.  După ce...
Doughnuts
In la 30 Mar 2015
Doughnuts
Zaharul și  laptele  se pun intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește. Dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte. Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adauga  untul ....
Se pun zaharul și  laptele  intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește Intr-un castron, dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți castronul de-o parte. Puneți restul de lapte din nou pe foc și...
Ștrudel cu mere
In la 30 Mar 2015
Ștrudel cu mere
Framantam toate ingredientele, in afara de  unt . Vom obține un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit pana cand iși va dubla volumul. Intre timp, intindem o bucata de folie alimentara peste care punem untul. Acoperim cu o alta bucata de folie, apoi cu ajutorul unui sucitor...
Pregatiți umplutura de branza intr-un vas incapator, amestecand toate ingredientele o data. Mixați compoziția pana veți obține o crema densa de branza. In alte doua vase incapatoare separați ouale. Bateți galbenușurile cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Adaugați faina, praful...
Supă cremă de broccoli
In la 30 Mar 2015
Supă cremă de broccoli
Fierbeți o supa de legume din pastarnac,  morcov , țelina și cartof ( nu uitați sa adaugați un praf de  sare , altfel legumele vor avea un gust fad ). Scoateți legumele fierte intr-un castron incapator. In supa de legume opariți prazul și buchețelele de broccoli spalate in...
Tort de ciocolată
In la 30 Mar 2015
Tort de ciocolată
Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 in total ), in prima faza, vom mixa ouale intregi impreuna cu zaharul, pe bain marie. Cand am obținut o spuma densa și calduța, luam vasul de pe bain marie. Adaugam faina și cacaoa in ploaie. Ca și la blatul obișnuit, vom folosi...
Mixam  untul  moale impreuna cu zaharul și adaugam ouale treptat. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de  sare  și pudra de anason. In continuare adaugam jumatate din cantitatea de faina, mixam, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de  lapte  calduț....
 Într-o oală am pus la fiert orezul și aproximativ 3 litri și jumătate de apă. Orezul pe care l-am folosit fierbe cam în 20 de minute, deci dacă folosiți alt tip de orez fierbeți-l după instrucțiunile de pe ambalaj, astfel încât să nu fie prea fiert și...
Pâinici Laugenbrot
In la 28 Mar 2015
Pâinici Laugenbrot
Amestecați făina cernută cu sarea. Adăugați apa călduță lăsând o cantitate mică pentru a dizolva drojdia. Adăugați uleiul călduț și apoi drojdia dizolvată și frământați până când veți obține un aluat elastic. Lăsați la dospit cât considerați...
Cu siguranța mulți dintre voi ați pregatit macar o data salam de biscuiți, deci, va va fi foarte ușor sa pregatiți foile. Sa va reamintesc totuși. :) Am rupt biscuiții lasand și bucațele mai mari pentru a obține o foaie cu un aspect frumos. Am incalzit...
Am pus intr-o tigaie untul impreuna cu legumele curațate și marunțite. Am acoperit-o cu un capac. Ciupercile conțin o mare cantitate de apa, astfel nu va fi nevoie de adaos de lichide iar legumele se vor cali in suc propriu devenind mai savuroase. Dupa aproximativ 10 minute am...
În primul rând, este esențial ca zahărul să fie foarte fin. Eu am pregătit zahărul pudră acasă, nu doar pentru faptul că știu care este compoziția lui 100%, ci și pentru faptul că pot să-l râșnesc până când obțin granulația ideală. Am cernut...
După cum vedeți, această rețetă de blat este cea clasică, pentru ca fiecare să poată ajusta cantitățile fără probleme, în funcție de forma de copt folosită. Am separat ouăle și am mixat albușurile cu praful de sare. Treptat am adăugat și zahărul, continuând...
Am pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat untul omogenizându-l. Am împărțit amestecul în două părți egale, apoi și...
Am condimentat carnea cu sare și piper și am rumenit-o pe ambele părți în tigaia grill. Am scos-o într-o altă tigaie, de această dată una obișnuită din teflon, am adăugat untul și cimbrul și am gătit-o aproximativ 7 minute. Când carnea s-a pătruns am...
Aluatul l-am pregătit pe planșa de lucru. Am cernut făina și am început s-o frământ împreună cu untul și sarea adăugând treptat câte un pic de lapte rece. Am întins un blat rotund pe care l-am mutat apoi în tavă, pe hârtia de copt....
Într-un castron am pus icrele și am început să le mixez la viteză mică. Am adăugat un strop de lămâie și jumătate din cantitatea de ulei, câte puțin. Am stors bine pâinea înmuiată în lapte și am presărat miezul peste icre. Am...
Am încălzit smântâna și untul până când am văzut că începe să fiarbă. Am luat cratița de pe foc, am adăugat ciocolata, untul de arahide și fulgii de chilli, apoi le-am omogenizat bine. Am pus ciocolata la rece pentru a o putea modela mai apoi....
Am mixat zahărul împreună cu uleiul până când acesta s-a dizolvat. Am adăugat apa minerală. Făina împreună cu praful de copt și pudra de anason le-am cernut peste. Am mixat în continuare până când am obținut o compoziție cremoasă pe...
Am sotat ciupercile și arpagicul în 50 g din untul pregătit. Am adăugat roșiile și am potrivit gustul cu sare și piper. Am încins cuptorul la 160 de grade. Din foile de plăcintă pe care le-am tăiat în 9 pătrate egale am folosit câte 4-5 pentru fiecare...
Afisate 61 - 90 din 159 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking