Ungem 2 felii de paine cu unt, apoi asezam feliute de cascaval si acoperim cu celelalte felii. Le punem in sandwich makerul incalzit si le lasam sa se rumeneasca frumos. Le servim calde. Pofta buna!
Paste cu ardei si rosii
In Paste la 17 Aug 2013
Paste cu ardei si rosii
Punem apa la fiert cu un praf de sare si 1 lingura de ulei. Cand apa incepe sa fiarba, punem pastele si le lasam 8-10 minute, apoi le punem la scurs intr-o strecuratoare. Spalam legume. Ceapa o taiem marunt iar ardeiul fasii. Decojim rosiile, le taiem in patru si le punem in vasul de la...
Blat: sfarmam biscuiti fin, adaugam peste ei untul topit si omogenizam. Tapetam cu folie transparenta 2 forme mici, cu pereti detasabile. Impartim compozitia in 2 parti egale, asezam in cele 2 forme si nivelam cu ajutorul unei lingurite. Panna Cotta:  punem gelatina la hidratat in 50...
Curatam si spalam bine pulpele. Intr-un bol punem usturoiul pisat, un varf lingurita sare si amestecam bine. Adaugam apoi mustarul, uleiul de masline si omogenizam. Condimentam pulpele cu putina sare si piper, apoi le ungem bine, pe o parte si cealalta cu sosul de mustar si usturoi....
Foi cu suc de rosii : intr-un vas punem faina, sucul de rosii, uleiul, zaharul, praful de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici prea tare, nici prea moale, care sa nu se lipeasca de maini. Daca este nevoie mai putem adauga...
Am rumenit feliile de paine in toaster. Rosiile le-am spalat, le-am taiat cubulete, am pus lingurita de ulei peste ele, presarat putina sare si  am amestecat. Feliile de paine le-am taiat in doua, am uns fiecare felie cu cate o lingurita de pesto, apoi am asezat cubuletele de rosii....
Pesto alla genovese
In Sosuri la 13 Aug 2013
Pesto alla genovese
In vasul de la blender punem alunele si le maruntim. Adaugam apoi frunzele de busuioc spalate si mixam bine. Adaugam uleiul de masline, praful de sare si mixam pana obtinem un sos. Sosul obtinut se pune intr-un borcanel si se patreaza la frigider.  
Aluat: cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta...
Saratele
In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2013
Saratele
Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul. Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa. Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, untul, sarea si drojdia. Faramitam totul cu degetele pana obtinem un aluat precum...
Ciorba cu legume si cus cus
In la 11 Aug 2013
Ciorba cu legume si cus cus
Am spalat, curatat si taiat marunt legumele. Intr-o oala am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa si am last-o sa se caleasca 3-4 minute. Apoi am adaugat morcovii, cartofii si ardeiul. Am acoperit cu un capac si am amestecat din cand in cand pana cand legumele sau calit unpic. Apoi...
Lasam urzicile in frigider peste noapte. A doua zi le scoatem din frigider si le scurgem bine, apoi le tocam marunt. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem marunt. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si lasam sa se caleasca bine. Adaugam apoi urzicile, faina,...
Galuste cu prune
In Dulciuri la 10 Aug 2013
Galuste cu prune
Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam sa se racesca. Prunele le taiem in doua,  indepartam samburii, presaram doua linguri de zahar peste ele si le lasam pana se racesc cartofii. Dupa ce s-au racit cartofii...
Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si mixam bine. Adaugam apoi apa, uleiul si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Impartim compozitia in doua parti egale, una o lasam asa iar in cealalta adaugam cacaoa, ness-ul si...
Intr-un vas punem praful pentru crema, zaharul pudra, laptele si incepem sa mixam pana se intareste. Crema o impatim in trei parti egale. Tapetam o tava de chec cu folie transparenta. Asezam un strat de biscuiti inmuiati in cafea, o parte de crema si tot asa pana la epuizarea...
Chiftele
In Mancaruri cu carne la 8 Aug 2013
Chiftele
Tocam carnea iar feliile de paine le punem la inmuiat in apa. Intr-un bol punem carnea tocata, oul, painea scursa bine, putin patrunjel uscat, sare si piper dupa gust si omogenizam bine. Cu mainile ude formam bile, pe care le aplatizam si apoi le punem la prajit intr-o tigaie de ceramica cu...
Pizza cu piept de pui
In la 8 Aug 2013
Pizza cu piept de pui
Aluat: Intr-un bol punem drojdia sfarmata, cele 2 lingurita de zahar, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul. Lasam 10 minute sa dospeasca. Intr-un vas punem faina, sarea, untura, drojdia dospita, busuiocul si oregano. Adaugam treptat apa calduta si...
Aluat: Intr-un vas punem faina. Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute. Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau untura si punem la foc mic, amestecand continuu pana se topeste untul sau untura. Incalzim usor, NU...
Maioneza cu lapte
In Sosuri la 4 Aug 2013
Maioneza cu lapte
In afara de ingrediente mai avem nevoie de un blender. Curatam cateii de usturoi, ii pisam si ii punem in vasul de la blender. Adaugam boiaua, patrunjelul, sarea, piperul si amestecam putin. Adaugam laptele si mixam pana face spuma, apoi turnam incet, in fir subtire uleiul si mixam de...
Lasam foietajul sa se dezghete, apoi il taiem in doua si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire. Asezam o foaie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O intepam din loc in loc cu o furculita, apoi asezam feliutele de muschi file si presaram cascavalul dat pe razatoarea cu...
Blat de vanilie:  separam  albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Cand spuma s-a intarit,  adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Incorporam pe rand...
Cartofii cu tot cu coaja ii spalam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii curatam de coaja. Intr-un bol punem ouale, smantana, laptele, putina sare si piper si...
Gem de caise
In la 2 Aug 2013
Gem de caise
Spalam si curata caisele de samburi. Le dam prin masina de tocat carne si le punem apoi in cratita in care vom fierbe gemul. Punem zaharul peste ele si le lasam asa vreo 3 ore, sau peste noapte. Am pus o tabla pe ochiul de la aragaz, apoi am pus cratita cu caise si am lasat sa fiarba la...
Spalam murele si le punem in vasul de la blender. Adaugam 2 linguri de zahar si incepem sa mixam pana obtinem un piure. Trecem apoi piureul de mure printr-o sita pentru a indeparta samburii si a obtine o pasta fina. Adaugam apoi iaurtul peste piureul de mure si omogenizam usor cu o...
Chec umed cu caise
In Dulciuri la 30 Iul 2013
Chec umed cu caise
Intr-un bol am pus faina, sarea, praful de copt si am amestecat. In alt vas am pus margarina la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si am mixat spuma. Am adaugat apoi pe rand cate un ou si am mixat bine dupa fiecare. Apoi adaugam zeama de lamaie, iaurtul si omogenizam. Punem...
Pregatim un bol. Punem in el biscuitii inmuiati bine in cafea rece, apoi presam usor cu o lingurita pentru a se sfarma. Caisele spalate le-am taiat cubulete si le-am asezat peste biscuiti. Iaurtul grecesc l-am amestecat cu mierea, apoi l-am pus peste caise. Am decorat cu 1 biscuite...
Am pregatit 2 boluri. Bananele le-am decojit si le-am sfarmat cu furculita. Am asezat cate una in bol, am pus cate 4 linguri de cafea peste fiecare si am amestecat. Am presarat cate-o jumatate de lingurita de zahar brun peste fiecare, apoi am pus cate 2 linguri de iaurt in fiecare bol si am...
Topim untul si il lasam sa se raceasca. Intr-un vas punem oul, laptele, zaharul vanilat  si praful de sare. Mixam bine. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie fina, fara cocoloase de consistenta unei smantani mai groase. Turnam untul topit...
Foi cu miere de albine: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute. Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....
Scoatem foietajul din congelator si il lasam sa se dezghete. Intre timp curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori. Spalam si ardeiul, il curatam de seminte si il taiem fasii. Punem ciupercile la scurs, apoi le tocam marunt. Pieptul de pui l-am spalat, l-am curatat si l-am taiat...
Alegem orezul, apoi curatam ceapa si o taiem marunt. Ardeiul spalat il curatam de seminte si il taiem cubulete. Intr-o cratita punem cele 2 linguri de ulei, adaugam ceapa si lasam sa se caleasca la foc mic. Apoi adaugam ardeiul, presaram putina sare si lasam sa se caleasca bine, la...
Afisate 121 - 150 din 475 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking